CHP’li Umut Oran: “CHP Sağduyulu Olmasaydı, Çok Daha Olumsuz Olaylar Olurdu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Ergenekon davasının 8 Nisan ' daki duruşmasında vatandaşları sükunete davet ettiklerini belirterek, “CHP eğer sağduyulu olmasaydı, olaylara müdahil olmasaydı çok daha olumsuz olaylar olurdu” dedi.
Bülent Tezcan Cumhuriyet Halk Partisi İçişleri Bakanı Umut Oran Ergenekon Davası 


CHP Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran ve Bülent Tezcan ile CHP ' li bazı milletvekilleri, Ergenekon davasını izlemek için Silivri ' ye geldi. Duruşma devam ederken dışarı çıkan milletvekilleri basın mensuplarına açıklama yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, mahkemeye tepki göstererek, “Daha önceki uygulamaların aynısını tekrar ediyor. Sanıkların söz hakkı ısrarla kesiliyor. Avukatlarla ağız münakaşasına, avukatlarla ağız münakaşasına giren mahkeme duruşma yapmak yerine adeta çatışma yapıyor. Bir çatışma ortamı içerisinde suhuletle savunma hakkının kullanılması mümkün görülmüyor. Usule ilişkin sözler alınırken sık sık mahkeme başkanının sanıkların konuşmalarını kestiğini görüyoruz Sanıklar esas hakkındaki mütalaanın iade edilmesini istiyorlar. Esas hakkında mütalaanın neden iade edilmesi konusunda mahkemeye doğal olarak gerekçelerini açıklayacaklar ama mahkeme bu gerekçeleri dinleme konusunda tahammülsüz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ise 8 Nisan ' da görülen duruşma sırasında çıkan olayları değerlendirdi. Oran, “8 Nisan ' daki duruşma ile ilgili şunu ifade etmek isterim; eğer CHP 8 Nisan ' daki duruşmaya gelmeseydi milletvekili olarak burada bulunmasaydı çok daha beklenmeyen olaylar olurdu. Duruşma öncesinde, hükümetle, İçişleri Bakanı ile, güvenlik birimleri ve mahkeme ile görüşmeler yapıldı. Vatandaşı sağduyuya, CHP milletvekilleri olarak sükunete davet ettik. 8 Nisan ' da CHP eğer sağduyulu olmasaydı, olaylara müdahil olmasaydı çok daha olumsuz olaylar olurdu” şeklinde konuştu.
11 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı