CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcının Basın Açıklaması-2

Oğuz Kağan Salıcı , Taksim'deki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni sırasında askerlere ' Sizin korumanız gereken Cumhuriyet'e biz sahip çıkıyoruz ' demişti.
Cumhuriyet Bayramı Oğuz Kaan Salıcı Haluk Koç Adnan Keskin Kemal Kılıçdaroğlu 


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın istifa etmesini istediği haberleri kulislerde konuşulmaya başlandı. Bu haberlerin ardından Oğuz Kaan Salıcı anıtta düzenlenen törende yaşananlara açıklama getirdi.

Salıcı sözlerine; ' Sayın Başbakan ' ın açıklamalarıyla ilgili bu basın toplantısını düzenlendik. Trafikten dolayı gelemeyen arkadaşlarımız da birazdan burada olacak. Arkadaşlarım ve ben 2013 seçimlerinde AKP iktidarını bitirecek grubuz ' dedi.

İşte Oğuz Kaan Salıcı'nın konuşmasından satır başları;

AK PARTİ İKTİDARI SON GÜNLERİNİ YAŞIYOR

Hayatımızın boyunca darbecilere karşı olduk. Hukukumuzu bile olmadı. 28 Ekim günü Taksim'de bir fotoğraf üzerinden siyaset yapmaya çalışanlar baltayı taşa vurmuşlardır. Biz abdestimizden eminiz. Yürüdüğümüz yol AK Parti'yi iktidardan uzaklaştırma yoludur. AK Parti iktidarı son günlerini yaşıyor.

AK PARTİ ÖRTBAS ETMEYE ÇALIŞIYOR

28 Ekim'de yaşadığımız şey utançtır.. Pendik'te Kadıköy'de çelenk koyma törenleri sırasında arbede yaşanmıştır. Sayın Başbakan iddiaları 28 Ekim'de ve 29 Ekim'de Ankara'da yaşanan jopu, 50 yaşındaki kadının tekmelenmesini örtbas etme çabasıdır. Gündemi bizim üzerimizden değiştirme çabasıdır.

DARBEDEN BESLENİYORLAR

Dün bu konuda Genel Başkanımız konuşmuştur. Tüm CHP'liler de bu sözlerin arkasındadır. Darbeyi savunanlar, darbeden beslenenlerdir. Siz hiç AK Partili'nin biber gazı yediğini gördünüz mü? Mücadelemizi vermeye devam edeceğiz. AK Parti'nin kendi devletini kurma dönemidir.

29 Ekim törenlerine neden milyonlar bu kadar ilgi göstermiştir. AK Parti bunun cevabını vermek zorundadır. Kendisini protesto edenleri terörist olarak öteleştirme çabalarından vazgeçmelidir.

SÖYLEDİKLERİMİN ARKASINDAYIM

Ben 28 Ekim günü Taksim Meydanı'nda söylediğim sözlerin sonuna kadar arkasındayım. Öncelikle Emniyet Müdürlüğüne, Vali'ye orada bulunan devlet zevatınadır bizim tepkimiz. Erdoğan sıktığı gazın arkasında durabiliyor mu? Bizim hedefimiz bu tartışmaları kapatmak bu üzerimize dikilmeye çalışan elbisenin bizim üzerimize olmayacağını göstermektir.

MUHATABI YANLIŞ GÖRÜLDÜ

“Sizin koruyamadığınız Cumhuriyet ' i biz savunuyoruz” sözlerini söylediniz mi? İstifa konusu doğru mu? sorusu üzerine Salıcı:

Ben sözlerimin arkasındayım. Sözlerimde yanlışlık yok. Sözlerimin muhatabı yanlış görüldü. Ben de o resmi görsem, ben de dışardan sözlerimi askere yönelik algılardım ama bir yanlışlık var, o yanlışlığı düzeltme çabasındayız. Muhattap yanlışlığı var. Askeri de dışarıda tutuyor değilim ama sözlerim devlet erkanınaydı.

KILIÇDAROĞLU İLE İSTİFA GÖRÜŞMEDİ

İstifa haberleri yayınlandığı zaman asparagastır. İstifa konusuyla ilgili kimseyle görüşmem olmadı. Ne genel başkanla ne bir parti yöneticisiyle... Birileri tarafından ortaya sürüldü bu sözler.

PARTİ VE ÖRGÜTLE SORUN YOK

İstanbul İl Başkanlığı önemli bir konudur. Parti içinde ve dışında spekülasyonlar olabilir. Özel bir görüş belirtmek doğru olmaz. Örgütümüzle partimizle hiçbir sorunumuz yoktur. Sorunumuz AKP iktidarınladır.

Kaynak : http://www.internethaber.com/oguz-kagan-salici-taksim-chp-istifa-cumhuriyet-bayrami--472708h.htm#ixzz2ArrDBhZ4




Haluk Koç Hakkında
Haluk Koç 1973 yılında Galatasaray Lisesi'ni bitirdi. Ardından girdiği Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni derece ile bitirdi. İç Hastalıkları Uzmanlığını ve Hematoloji Yan Dal Uzmanlığını, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı ile Hematoloji Bilim Dalı'nda tamamladı. 1990'da doçent, 1996'da profesör oldu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Hematoloji Bilim Da...
devamı
Adnan Keskin Hakkında
Adnan Keskin, 9 Ocak 1942'de Denizli Çivril'in Ömerli köyünde doğdu. Babasının adı Sadettin, annesinin adı Emine'dir. Avukat; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest avukat olarak çalıştı. 2007-2010 yılları arasında Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 16 (5), 18, 19 ve 20. Dönemlerde Denizli Milletvekili seçildi. 52. Hükümette Bayındırlık ve İskân Bakanlığı yaptı. 24. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri...
devamı
Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında
Kemal Kılıçdaroğlu, 1948 yılında Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde dünyaya geldi.ilk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu'nun çeşitli yerlerinde tamamladı.1971 yılında ise Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden (Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)mezun oldu. Lisans öğrenimini tamamladığı 1971 yılında, girdiği hesap uzman yardımcılığı sınavının ardından Maliye Bakanlığı'nda göreve başladı. Daha s...
devamı
31 Ekim 2012 Çarşamba günü yayınlandı