CHP Grup Başkanvekili Özel: 'AK Parti şu anda yönetme kabiliyetini kaybetmiştir' - BİLECİK

CHP Grup Başkanvekili Özel: "AK Parti şu anda yönetme kabiliyetini kaybetmiştir" - BİLECİK - CHP Bilecik İl Kongresi - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile röportajCHP Grup Başkanvekili Özel: - "AK Parti şu anda yönetme kabiliyetini kaybetmiştir. Onun peşine takılan MHP de - yönetim kademesi için söylüyoruz bunu - şuurunu kaybetmiştir"BİLECİK (AA) - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "AK Parti şu anda yönetme kabiliyetini kaybetmiştir. Onun peşine takılan MHP de - yönetim kademesi için söylüyoruz bunu - şuurunu kaybetmiştir." dedi.
Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlenen CHP Bilecik İl Kongresine katılan Özel, gazetecilere yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini eleştirdi.
Özel, bunun ülkeye zarar vereceğini ileri sürerek, "Eğer başkanlık sistemine geçilirse, eğer tek adamlık rejimine geçilirse, Meclis yerine bir yerlerde KHK'ler olacak ve Cumhurbaşkanlığı kararları ile yönetileceğiz. Bugün taşeron işçilerinin ümitlerinin boşa çıkması, üzüntülerinin sebebi de Meclis yerine KHK sisteminin gelmesidir." görüşünü savundu.KHK'de yer alan "tek tip kıyafet" uygulamasına değinen Özel, şöyle devam etti:"Bugün suçu ispatlasın ispatlanmasın herkese tek tip kıyafet giydirilmesi, FETÖ'cü caniler için söylemiyoruz ama bugün bile 11 bin kişinin 'ByLock'çu olmadığı, müzik, namaz programı indirirken olduğu tespit ediliyor ve salınıyor. Bu kişilere o tek tip kıyafet giydirilmesini düşünün, şimdi ne denecek bu insanlara? Hatta şunu düşünelim; önceki Genelkurmay başkanlarımız, kuvvet komutanlarımız, ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanıyorlardı. Anayasal düzeni yıkma suçundan yargılanıyorlardı. Bugün tek kıyafet anayasal düzeni yıkma suçuna getiriliyor. Yani bu ülke bu hükümet geçmişte bu kuralı getirse bu kıyafeti Genelkurmay başkanlarına da giydirecekti."696 sayılı KHK'yı da eleştiren Özel, şunları dile getirdi:"Sivillere muafiyet af niteliğindedir. Biz o gece darbeye direnen vatandaşlarımıza, şehitlerimize, gazilerimize sahip çıkıyoruz ama günahsız askerlerimizi dayaktan geçirenleri, işkence edenleri, linç edenleri cezasız bırakmak akla, vicdana uygun bir davranış değildir. Bunu doğru bulmuyoruz. AK Parti şu anda yönetme kabiliyetini kaybetmiştir. Onun peşine takılan MHP de - yönetim kademesi için söylüyoruz bunu - şuurunu kaybetmiştir. AK Parti de MHP de yönetme kabiliyetlerini kaybetmişlerdir. Zaten ikisi de birbirine sarılıp karanlıktan korkup yüksek sesle şarkı söyleyenler gibi ittifak şarkıları söylüyorlar, onları ittifak da kurtarmaz."
Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cumhurbaşkanlığı Taşeron İşçi Başkanlık Sistemi Kuvvet Komutanları 

30 Aralık 2017 Cumartesi günü yayınlandı