CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: 'Bir tek oyunuz onlara giderse iki elim yakanızdadır”

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları
Milliyetçilik Soru Önergesi Yerel Seçimler Özelleştirme 50 Milyon Dolar 

-Detaylar

( KOCAELİ -1) CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "Bir tek oyunuz onlara giderse iki elim yakanızdadır” KOCAELİ

- Yaklaşan 31 Mart yerel seçimleri öncesinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kocaeli’de ortak miting düzenledi.
Yerel seçimlere 10 gün kala seçim çalışmalarını sürdüren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı kapsamında yaptıkları ortak mitinglerden birini de Kocaeli’de düzenledi.
Kocaeli’nin İzmit ilçesi Milli İrade Meydanı’nda seçmenleri ile buluşan iki lider, alanı dolduran seçmenlerinden yerel seçimlerde oy verirken dikkatli olmalarını önerdiler. “Mutfakta yangın var” İstiklal Marşı okunarak başlanılan mitingde söz alarak Kocaeli’de seçmenine seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sandığa gideceklere ellerini vicdanlarına koymaları gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Sandığa gideceksiniz. Elinizi vicdanınıza koyun öyle oy kullanın. Ben özellikle geçmiş seçimlerde AK Parti’ye oy veren vatandaşlara seslenmek istiyorum sadece son 1 yılda kuru soğan yüzde 219 zamlandı. Ispanak yüzde 135, sivri biber 119. Ben diyorum ya mutfakta yangın var. Ne oldu Türkiye bu hale düştü. O nedenle söylüyorum; benim düşünme zamanım doğruları söyleme zamanım, sen de elini vicdanına koy düşünme zamanın. ‘Ne oluyor bu memlekette’ diye sor. Aldıkları paraları nerelere harcadılar. Ne oluyor da 17 yılın sonunda bütün bu paralar harcandı. 21. Yüzyıldayız soğan alıyoruz dışardan. İşler tersine döndü. Demek ki bu gidiş doğru bir gidiş değil bu gidiş işsizliği yarattı. Toplumu en derinden vuran olaydır işsizlik.” “Bizim 6 okumuzdan biri milliyetçiliktir” “Son bir yılda işsiz kalan vatandaşımızın sayısı 1 milyon 11 bin kişi. 8 milyon evde huzursuzluk demektir. Bütün bunlara baktığımız zaman AK Parti’ye oy veren kardeşlerimizin oturup düşünmesi lazım. Oyumu İYİ Partili biri varsa İYİ Partiliye, CHP’li biri varsa CHP’liye Saadet Partili varsa ona vereceğim demelidir. Bu Türkiye için de çok önemlidir. Ülkücü kardeşlerime seslenmek isterim, bizim 6 okumuzdan biri milliyetçiliktir. Milliyetçilik bu ülkenin taşına toprağına zarar gelmesin diye canını feda etmek demektir. Milliyetçilik, Süleyman Şah’ın mezarını kendi toprağından kaçıranlardan hesap sormak demektir.” “Sen o anlaşmayı iptal et, vallahi de ben 50 milyon doları ben bulacağım” “Sakarya’da özelleştirme yok diyorlar. Elimde resmi gazete var. Bu kararda tank palet fabrikasının 25 yıllığına özelleştirildiği yazılıyor. Benim silah fabrikamı yabancı bir milletin ordusuna satıyorsan ülkenin namusunu satıyorsun demektir. O nedenle ülkücü arkadaşlara sesleniyorum. Sizlere inanıyor, güveniyorum. Dün söyledim ‘Sen o anlaşmayı iptal et, vallahi de ben 50 milyon doları ben bulacağım’ dedim. Devletin fabrikasını hani gerekçeyle satıyorsun. Satarsın bir uçağını yenilersin fabrikanı. Neden satıyorsun. Fabrika ihale edilmedi. Kaça verdiler Katar’a belli değil. Ne zaman ihale edildi, fabrikanın değeri nedir, kaça ihale edildi belli değil.” “Bir tek oyunuz onlara giderse iki elim yakanızdadır” “Fabrikanın değeri nedir biliyor musunuz. Bugün aynı fabrikayı kurmaya kalksanız 20 milyar dolar. Aynı alanda üretim yapan Dünya’nın 5 fabrikasından bir tanesi. Katar ordusu üretecek bize satacak. Akıl mantık var. Biz zaten üretiyoruz. Bu gidişe dur demek zorundayız. Beraber demokrasi destanını yazmak zorundayız. EYT’liler sizler için mecliste soru önergesi verdik. MHP ve AK Parti’nin oylarıyla reddedildi. Bir tek oyunuz onlara giderse iki elim yakanınızdadır. “
21 Mart 2019 Perşembe günü yayınlandı