CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'dan Diyarbakır Açıklaması

Şanlıurfa ' ya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 3 gündür Diyarbakır ' da yaşanan olaylar hakkında açıklamada bulundu.Şanlıurfa ' nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93.yılı kutlamalarına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ' na Muğla milletvekili Nurettin Demir, İstanbul Milletvekili Sedef Küçük ve Bursa Milletvekili Sena Kadalı eşlik etti.
Dicle Üniversitesi Sedef Küçük Chp Sezgin Tanrıkulu Nurettin Demir 


Burada gazetecilere kısa bir açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, ' ' Urfalılar 93 yıl önce burada kahramanlık ve cesaret örneği gösterdiler. Birlik içesin de Urfa ' yı yeniden inşa ettiler. Milli Türkiye ' nin de öncüsü oldu Urfa. Bu duygularla bugün buradayız, Urfalı dostlarımızla beraber bu coşkuyu yaşamak istedik ' dedi.

Tanrıkulu 3 gündür Diyarbakır ' da yaşanan olaylara ve eğitime ara verilmesine yönelik yaptığı açıklamada ise, ' Türkiye ' nin barışa ihtiyacı var, barışın her ortamda olması gerekli. Bugün Diyarbakır ' a, Dicle Üniversitesi'ne gideceğim. Barış ortamına zarar verebilecek bütün tutumlardan ve davranışlardan kaçınmak lazım ' diye konuştu.
11 Nisan 2013 Perşembe günü yayınlandı