Cemil Çiçek: Ramazan Ayı Gelmeden Ramazan Orucu Tutmam

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Bingöl Tanıtım Günleri'nde gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ermeni olayları sebebi ile ilk kez bir taziye mesajının yayımlanmasınınasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna; Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak yıllardan beri sürdürdükleri dış politikanın temel ilkesinin 'Yurtta sulh, cihanda sulh' olduğunu ifade ederek şöyle açıklık getirdi:
Tbmm Cemil Çiçek Tbmm Başkanı Ermeni Atatürk Kültür Merkezi 

Geçmişte yaşanmış bir kısım acıların kin tutmaya, yeni husumet cepheleri oluşturmaya sebebiyet vermemesi lazım. Bizim görevimiz geleceği inşa etmektir. Geleceğin barış içinde olmasını arzu ediyoruz, huzur içinde olmasını arzu ediyoruz. Elbette bir yerde savaş varsa, acılar vardır, sıkıntılar vardır, siz bu acıları isteseniz de istemeseniz de bu işin tabiatında var. Bizim bu coğrafyada en büyük acıları yaşadığımız savaş 1. Cihan Savaşı'dır. Osmanlı coğrafyasında kimler yaşıyorsa, bu savaşın olumsuzluklarından hepsi etkilenmiştir. Bu arada Osmanlı'nın sadık tebaa olarak ifade ettiği Ermeniler de savaşın olumsuz sonuçlarından maalesef etkilenmişlerdir. Bakınız Van'da, Bingöl'de, Bitlis'te, Erzurum'da halen yapılan bir kısım kazılarda toplu mezarlar, kemikler çıkmaktadır. Bunlar da o günkü çatışmalarda bir kısım çetecilerin icra ettiği katliamlardır.'

Bütün bunlardan ders çıkararak sağlıklı bir gelecek kurma noktasında herkesin, her kesimin gayret etmesi gerektiğini ifade eden TBMM Başkanı Çiçek, burada da en büyük sorumluluğun diasporaya düştüğünü söyledi.

24 Nisan 2014 Perşembe günü yayınlandı