Burhan Kuzu: Kürtçe eğitim istemek şeytana uymaktır

TRT Türk ' de Ömer Şahin ' le “Görüş Farkı” programına konuk olan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ' dan çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Bdp Ana Dilde Eğitim Anayasa Komisyonu Ömer Şahin Burhan Kuzu 



Kürtçe eğitimi ' şeytana uymak ' olarak değerlendiren Kuzu, ' Bu memleketi böler ' dedi.Anayasa çalışmalarını anlatırken, ' Yarın BDP her zaman ki gibi şeytana uyarda anadilde eğitim isterse ne olacak?”diye soran Kuzu, ”Anadilde eğitim şeytana uymak mı?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Yani memleket bakımından ben öyle görürüm. Çünkü bu memleketi o böler. Her türlü özgürlük tamam bakın Amerika bunu bir kez denedi, Bir eyaletnde denedi, İspanyolca ' nın yoğun olduğu bir yerde iki sene uyguladı baktı ki eyalet elden gidiyor hemen İngilizce eğitimine tekrar döndü. Eğitim dili böler. Bu budur yani. Dolayısıyla her türlü özgürlük tamam ama bunu ayrı tutmak Başbakan da biliyorsun bunu çok net olarak vurguladı.”

Burhan Kuzu Hakkında
Aynı yıl Tekirdağ’da Maiyet Memuru olarak kaymakamlık stajını yaptı. 6aylık stajın ardından İçişleri Bakanlığı’nın muvafakatını da alarak, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Kürsüsü’ne asistan olarak girdi.Bu arada hakimlik ve savcılık sınavlarında da başarılı olan Burhan Kuzu 1984 yılında doktor,1987 yılında yardımcı doçent,1989 yılında doçent, 1998 yılında profesör oldu.1980-82 yılları arasında Paris Sorbonne Üniversitesi Huku...
devamı
19 Ekim 2012 Cuma günü yayınlandı