Burhan Kuzu'dan Komisyonsuz Meclis açıklaması

Ankara kulislerinde yeni bir iddia tartışılıyor.
Anayasa Komisyonu Anayasa Genel Kurul Burhan Kuzu 


İddiaya göre Meclis olağanüstü toplanacak ve seçimin yenilenmesi kararı çıkartılacak. Ardından mevcut hükümetle erken seçime gidilecek. Meclis'te komisyon kurulmadan gidilecek erken seçimin anayasaya aykırı olduğunu savunan muhalefet partileri ise bu formüle tepkili. Muhalefeti kızdıracak açıklama ise Burhan Kuzu'dan geldi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu, Meclis'te komisyon kurulmadan erken seçim kararının alınıp alınamayacağı konusunda “Meclis oturur bir karar alır. Seçime gider. Burada da deniyor ki; komisyon yok. Anayasa Komisyonu'na gitmeden Genel Kurul oylayıp seçime gidebilir.” dedi.

Kuzu, Anayasa'da seçim için engel olmadığına işaret ederek “Şu mevcut hükümetle hiçbir değişiklik yapmadan Genel Kurul'dan bir seçim kararı çıkararak gitmek en makul en doğrusu olarak gözüküyor.” şeklinde konuştu.
Burhan Kuzu Hakkında
Aynı yıl Tekirdağ’da Maiyet Memuru olarak kaymakamlık stajını yaptı. 6aylık stajın ardından İçişleri Bakanlığı’nın muvafakatını da alarak, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Kürsüsü’ne asistan olarak girdi.Bu arada hakimlik ve savcılık sınavlarında da başarılı olan Burhan Kuzu 1984 yılında doktor,1987 yılında yardımcı doçent,1989 yılında doçent, 1998 yılında profesör oldu.1980-82 yılları arasında Paris Sorbonne Üniversitesi Huku...
devamı
7 Ağustos 2015 Cuma günü yayınlandı