Binali Yıldırım ABD'li büyükelçiye tepki gösterdi

Başbakan Binali Yıldırım, Meclis'teki AK Parti Grup Toplantısı'nda dün bir gazetede yayınlanan, ABD'nin önceki büyükelçilerinden James Jeffrey'in 15 Temmuz darbe girişimi hakkındaki açıklamalarına değindi.
Başbakan James Jeffrey Ak Parti Binali Yıldırım Grup Toplantısı 


'AÇIKÇA SÖYLEDİĞİ İÇİN TAKDİR ETTİM'

Büyükelçinin 'Erdoğan, Avrupa'da, ABD'de sevilmiyor' sözlerine dikkat çeken Binali Yıldırım, 'Başkalarının söylemediğini açıkça söylediği için takdir ettim adamı' ifadelerini kullandı.


Binali Yıldırım devamında şunları söyledi:

'BUNLARA YALTAKLIK YAPARSAN MAKBUL OLUYORSUN'

'Ülke isimleri vererek, diyor ki, 'Şu şu ülkeler bizim önümüzde eğiliyorlar, fakat bu Tayyip Erdoğan hiç bizi sallamıyor. Üstelik ne yanlış yaptıysak yüzümüze söylüyor.' Adamlara bak, bunlara yağcılık, yaltaklık yapacaksın o zaman makbul adam olacaksın.


'HADİ ORADAN, HADİ'

Yanlışlarını söyleyeceksin diktatör olacaksın öyle mi? Hadi oradan, hadi. Bu millet esaret altına girmeyen tek ulustur. Kimseyi de sömürmeyen tek millet vardır, Türk milletidir.

'NE O, HOŞUNUZA GİTMEDİ Mİ?'

Türkiye'de konuşurken, yargılarken geçmişinize bakın. Geçmişinizdeki o yüklerinize bir bakın. Ne kadar insanın kanına girdiğinize bakın. Sonra Türkiye'yi yargılayın. Ne o Tayyip Erdoğan, 'Dünya 5'ten büyüktür' demiş. Hoşunuza gitmedi mi? Sonra dünyayı adil şekilde yönetiyoruz diyeceksiniz'
16 Ağustos 2016 Salı günü yayınlandı