Beşir Atalay: CHP, paralel yapının sözcüsü oldu

'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a suikast düzenleneceğine' ilişkin iddialar Türkiye gündemine bomba gibi düştü. Bu iddia üzerine soruşturma başlatılırken son değerlendirme AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Beşir Atalay'dan geldi.
Beşir Atalay Chp Paralel Yapı Sümeyye Erdoğan Genel Başkan Yardımcısı 


“VAHİM BİR OLAY”
A Haber ekranlarında canlı yayın konuğu olan Atalay, yaklaşık bir ay önce bu konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğrendiğini söyledi. “Vahim bir olay” diye ekleyen Atalay, “Seçimden umudu olmayanların Türkiye'de hangi kargaşayı üretebiliriz, hangi kötümserlikleri topluma yayabiliriz. Bu çabaları var. Seçime çalışacaklarına kimi paralel yapı kimi meclisteki partiler hepsi birlikte büyük bir koalisyon var. Üç parti tek muhalefet gibi çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

“PARALEL YAPININ SÖZCÜSÜ OLDULAR”

Sözlerinin devamında Faut Avni konusuna değinen Atalay, “CHP'nin uzun bir süredir paralel yapının sözcülüğünü yaptığını biliyoruz. CHP'nin sözcüsü çıkıyor paralel yapının verdiği metni okuyor. Paralel yapı ile CHP iletişiminin çok ileri seviyede olduğunu zaten biliyoruz. Şu anda bu onların yüz karasıdır. Gazetelerde çıkanlar çok delillidir. Bunları inkar etmelerinin manası yok.” şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu'nun MİT iddiasına da değinen Atalay şöyle devam etti:

“YAZIŞMALARIN DEVAMI ÇIKACAK”
MİT kurgusu diye bir şey yok. Şu günlerde bununla ilgili yeni şeyler yazılacağını da biliyorum. Bu yazışmaların devamı çıkacak. Korkuyorlar. Bunlar onları çok sarstı. CHP tabanı bilsin ki; CHP, paralel yapının oyuncağı şu anda. Paralel yapı ne derse onu yapıyorlar.
20 Şubat 2015 Cuma günü yayınlandı