Başbakan Yıldırım'dan provokasyon uyarısı: 'Bu hassas günlerde tahriklere asla itibar etmemeli, sabır ve temniyle hareket edilmelidir'

Başbakan'ın konuşması
Kaymakamlık Milletvekili Saldırı Provokasyon 

-detaylar

( ŞANLIURFA ) Başbakan Yıldırım'dan provokasyon uyarısı: "Bu hassas günlerde tahriklere asla itibar etmemeli, sabır ve temniyle hareket edilmelidir"- "Elimizde bulgular, tespitler var, bu çerçevede çalışmalar sürüyor" ŞANLIURFA

- Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde esnaf gezisi sırasında PKK yandaşlarının saldırısı sonucu hayatını kaybeden Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız'ın taziyesi için bölgeye giden Başbakan Binali Yıldırım, provokasyon uyarısında bulundu. Yıldırım gözaltılarla ilgili soruya ise, "Elimizde bulgular, tespitler var, bu çerçevede çalışmalar sürüyor" Başbakan Binali Yıldırım, seçim çalışmaları esnasında 3 kişinin öldüğü Suruç'ta, kardeşi Mehmet Şah Yıldız'ı saldırıda ölen Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın seçim bürosuna giderek taziyede bulundu. Başbakan yıldırım, burada yaptığı açıklamada ise provokasyon uyarısında bulunarak, "Bu hassas günlerde tahriklere asla itibar etmemeli, sabır ve temniyle hareket edilmelidir. Zaten olayın tazeliği dolayısıyla gergin bir ortam var. Başka tatsız hadiselerin yaşanmaması için azami gayret göstermek durumundayız" dedi.
Provokasyonlara karşı gerekli tedbirlerin alındığını da kaydeden Başbakan Yıldırım, "Emniyet güçlerimiz valilik, gerekli güvenlik tedbirlerini eksiksiz alacaktır. O yüzden buradaki vatandaşlarımız tedirgin olmasın. Devlet tüm gücüyle örgüte karşı, örgütün yapabileceği provokasyonlarına karşı burada mevcut olacaktır. Bu tür olaylara meydan vermeyecektir" dedi.
Yıldırım, gazetecilerin gözaltılarla ilgili sorusuna ise, "Şuanda bilgi alacağım, kaymakamlıktan. Bakanımızla değerlendirme yapacağız. Bulgular var,tespitler ve bu çerçevede çalışıyoruz" diye konuştu.
Başbakan Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile bölgedeki incelemelerini sürdürüyor.
15 Haziran 2018 Cuma günü yayınlandı