Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan Başörtüsü Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Hükümet adına AK Parti'li 4 kadın milletvekilinin Meclis Genel Kurulu'na başörtüleriyle katılmaları konusunda açıklama yaptı.
Başörtülü Milletvekili Bülent Arınç Tbmm Genel Kurulu Şafak Pavey Başörtüsü 



Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın konuşmasından bazı satır başları:


''TBMM Genel kurulunu çok anlamlı bir hale getiren dikkatleri buraya toplayan herkesle birlikte heyecanla beklenen bir konu var. Vekil arkadaşlarımız başörtüsüyle genel kurula geldiler. Her şeyin bir ilki var. Olumsuz çok büyük bir tepki var. Partilerden de olumlu olumsuz tepkiler var. Burada ne söylenecek, ne kavgası çıkacak diye bekleyenler var. Siz bunları boşa çıkardınız. Çok güzel bir konuşma yapan Şafak Pavey ' e ve diğer arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Saygıyla konuşmak, beklediğimi budur. Beğendiğimiz sözler olur eleştiririz, beğeniriz alkışlarız ama böyle bir olgunluk gösterilmesini gururla karşıladım. Aynı olgunlukta olmaya gayret edeceğim ve havayı bozmamaya çalışacağım. İnce ' nin sözlerine ve partimizi suçlamasına razı değilim. Hepsini kendisine iade ediyorum. Pavey ' in de sözlerinin bazı kısımlarına katılmadığımızı belirtmek istiyoruz.


Kadınlarımızı başı açık yada kapalı şekilde kategorize etmek ahlaksızlığın daniskasıdır. Şafak Pavey ile ilgili konu. Burada kadının erkeğin nasıl giyineceği açık. Burada 56. Madde çok gülünç yazılmış. Şimdi Sayın Meral Akşener ' in ayırmadığı için başkanlık kürsüsünde başkan, beyaz gömlek üzerine beyaz kelebek. Bu kadar rüküş bir kıyafeti sayın Akşener ' e giydirecek halimiz yoktu. İçtüzük değişmedi. Fiili olarak kendileri seçtiler belirlediler. Memurlar için pantolon giyme özgürlüğü geldiyse milletvekilleri içinde olmalı. Kadınlar için pantolon elbette güzel kıyafettir. Bir düzenlemeyi de rahatlıkla yapalım.


CHP'li Şafak Pavey'in pantolonla meclise girebilmesi için çalışma yapacaklarını belirtti Meclis Başkanvekili Meral Akşener'in kıyafetini örnek gösterdi. ''

31 Ekim 2013 Perşembe günü yayınlandı