Başbakan İmralı Heyeti Hakkında Konuştu CHPyi De Boş Geçmedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'ya resmi ziyarette bulunan Libya Başbakanı Ali Zeydan'la görüştü.
Başbakan Chp İmralı Adası Libya Recep Tayyip Erdoğan 


Başbakanlık'ta yapılan görüşmenin ardından bir basın toplantısı düzenlendi.

İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin değerlendirildiği toplantı sonrası Erdoğan, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, BDP'nin İmralı'ya gitmek üzere Adalet Bakanlığı'na sunduğu isimler ile ilgili kararın yarın açıklanacağını söyledi.

Erdoğan, 'Bu akşam bakanımızla bir araya geleceğiz, isimlerin değerlendirmesini yapacağız. Ondan sonra Adalet Bakanımız yarın kararı açıklar' diye konuştu.

'CHP AYNAYA BAKSIN'
BDP heyetinin Karadeniz turu sırasında önce Sinop ardından da Samsun'da çıkan olaylara değinen Erdoğan, AK Parti'yi suçlayan CHP'yi eleştirdi.

Erdoğan, şunları söyledi:

'CHP'nin bu tür şeyleri söylemesi mümkündür. Kayıtlar, Sinop'ta kimlerin olduğunu ortaya koyuyor. Bugün de yazılı medyada CHP'li Sinop Belediye Başkanı'nın da işin içerisinde olduğu ifade ediliyor.

Bizler seçilmiş milletvekillerine karşı yapılan eylemlerin doğru olmadığını açık bir şekilde ifade ettik. İster beğenin ister beğenmeyin, milletvekilidirler ve yasalar çerçevesinde kendilerine nerede ne yapılması gerektiği bildirilmiştir.

Biz öğretmen evinde onları ağırlayacak kadar, ev sahipliğinin en güzelini yaptık. Samsun'da ise İçişleri Bakanım valiye verdiği talimatla, onlara ilgi ve gereken yardım yapılmıştır.

Fakat gerek Sinop'ta gerek Samsun'da tepkiler olunca Ankara'ya dönme kararı aldılar. Olayın tamamı budur. Bunu kalkıp da AK Parti'ye havale etmeye yeltenen CHP yetkilisi aynaya bakmalıdır.

Belli ki aynadan uzak kalmış. Bunların durumu budur, belgelidir. Hepsi şu anda İçişleri Bakanlığımızın, emniyetin ve istihbaratın kayıtlarındadır.'

Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
20 Şubat 2013 Çarşamba günü yayınlandı