Başbakan Erdoğan: Toplu Miktarda Çakı Bile Gönderemezsiniz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, uçak krizi ile ilgili konuştu.
Başbakan Basın Toplantısı Suriye Uçağı Rusya Recep Tayyip Erdoğan 


Uçak inişini yaptıktan sonra ilgili birimlerimiz devreye girdiğini söyleyen Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle devam etti:

'' Uçakta bulunan yolculara istirahat imkanı sağlandı. Ancak bir grup uçaktan çıkmadı. Çıkanlar da bir süre sonra uçağa geri döndüler. Uçaktaki yolcuların ihtiyaçları karşılandı. Sağlık sıkıntısı olma ihtimaline karşı da önlemler alındı.

Gelen ihbar üzerine uçakta aramalar yapıldı ve görüldü ki uçakta bu tür malzemeler vardı. Araştırmalardan sonra bu malzemelere el konuldu. Şu anda bulunan malzemelerin ne olduğu konusundaki çalışmalar, ilgili birimlerimizce yapılmaktadır.

Yolcu uçaklarıyla her halükarda, asla bu tür savunma sanayiine ait, silah, mühimmat, araç, gereç, hiçbir malzeme taşınamaz. Bu uluslararası anlaşmaların gereğidir. Bu tür malzemelerin hava sahamızdan geçmesi uluslararası anlaşmalara aykırıdır. Sivil uçaklarla toplu miktarda çakı bile gönderemezsiniz.''

Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
11 Ekim 2012 Perşembe günü yayınlandı