Başbakan Erdoğan: Muhalefet Anayasa Değişikliği Yapalım Derse HSYK Teklifini Dondururuz

Başbakan Erdoğan, AK Parti grup toplantısında yaptığı açıklamada, muhalefetin de onayının alınması halinde, halen TBMM Adalet Komisyonu'nda görüşülmekte olan (HSYK) yapısının değiştirilmesine ilişkin AK Parti yasa teklifinin ' dondurulacağını ' , yerine Anayasa değişikliğinin getirilebileceğini söyledi.
Ak Parti Hsyk Recep Tayyip Erdoğan Anayasa Değişikliği Muhalefet 



Parlamento içinde grupların kendi gücüne göre, aynen RTÜK gibi, HSYK içerisinde onlar da temsil edilme imkanını bulabilirler diyen Başbakan Erdoğan, Buna da sıcak bakıyoruz. ''Hakimler kurulunu ayrı Savcılar kurulunu ayrı da planlayabiliriz. Bizden yana farklı bir şey yok. Ana muhalefet bu tür bir düşünceyi daha önce de ifade etmişti. Bu adımı da beraber atabiliriz. Yani bir kaç maddelik anayasa değişikliğini süratle atmak suretiyle şu anki kanun teklifini dondurur, anayasa değişikliği ile yolumuza devam edebiliriz. Böylece bir çetenin yargıyı ele geçirmesinin önüne geçebiliriz. ' dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
14 Ocak 2014 Salı günü yayınlandı