Başbakan Erdoğan: Kardeş aynı inancı paylaşanların biraraya gelmesidir

Başbakan Erdoğan parti grubu toplantısında kardeşlik konusuna vurgu yaptı.Erdoğan'Kardeş aynı anneden aynı babadan olma anlamına gelmez.Kardeş,aynı inancı paylaşanların bir araya gelmesidir.''ifadelerini kullandı.
Başbakan Ak Parti Grup Toplantısı Recep Tayyip Erdoğan Çözüm Süreci 


''Şiddetin,terörün hiçbir meşruiyeti olamaz.Şiddet fikrine, inancına davasının haklılığına inananlar için asla bir yöntem olamaz.Şiddetin bu ülkede elde edebileceği hiçbir kazanım yoktur,olmamıştır ve olamaz.''diyen Erdoğan''Şiddet ve terör bu ülkeye acıdan başka hiçbir şey vermedi.Şiddet ve terör bu ülkeye kan ve gözyaşından başka hiçbir şey getirmedi.''dedi.

Şiddet ve terörü sona erdirmenin samimi gayreti içinde olduklarını belirten Başbakan ''İnanın tek gayemiz var.Bugün o gayeyi tekraren ve ısrarla söylüyorum.O da annelerin gözyaşını dindirmektir.Yasal dairede kalarak,meşru çizgide kalarak,milletin değerlerini gözeterek hangi yöntemle olursa olsun biz bu gözyaşını mutlaka ama mutlaka dindirmek istiyoruz.Onun için Milli birlik ve kardeşlik projesi diyoruz.''şeklinde konuştu.

Başbakan şöyle devam etti:

Milli birlik, bundan daha güzel ne olabilir.Bu Milli birliğin içerisinde her etnik unsur var.Tek çatıda toplanacağız.Nedir o Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı ve kardeşlik.Kardeşlikten daha güzel ne olabilir.Kardeşlik denilen aynı anneden aynı babadan olma anlamına gelmez.O bizim kültürümüzde karındaştır.Kardeş ise aynı inancı paylaşanların bir araya gelmesidir.İşte bunu gerçekleştirelim istiyoruz.


Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
15 Ocak 2013 Salı günü yayınlandı