Başbakan Erdoğan: Derdimiz Savaş Olamaz

Başbakan Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı 1.Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi ile görüşme sonrası Suriye'den Akçakale'ye atılan top mermisi ilgili açıklamada bulundu.
Afganistan İran Cumhurbaşkanı Suriye Muhammed Rıza Rahimi Recep Tayyip Erdoğan 



Başbakan Erdoğan, ' Dün Akçakale'de yaşanan olayı bir ülkede yaşanan çalışmanın sınır ötesini de etkilemiş sıradan bir hadise olarak göremeyiz. Suriye tarafından ülkemize yapılan bu saldırı ilk değildir. Daha önce ne yazık ki 7 kez aynı bu şekilde saldırı oldu. Burada ardarda gelen top mermileri yüzünden vatandaşlarımızı taşımak zorunda kaldık. Sabırla bekledik verdiğimiz notaya rağmen Suriye geri adım atmadı ' dedi.

Suriye'nin sorumsuz tavrını sert bir dille eleştiren Başbakan Erdoğan, savaş çığırtkanlığı yapanlara da net mesaj verdi.

Başbakan Erdoğan ' Biz sadece barış istiyoruz, güvenlik istiyoruz. Bizim asla savaş çıkarmak gibi bir derdimiz olamaz. Savaşın getirdiği neticeler Irak'ta Afganistan'da ortadadır. Suriye'de de 1,5 yıllık bedel ortadadır. ' diye konuştu.


Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
4 Ekim 2012 Perşembe günü yayınlandı