Başbakan Erdoğan'dan G20 Sonrası 'Suriye' Açıklaması

Rusya'nın St. Petersburg kentinde düzenlenen G-20 Liderler Zirvesi ' ne katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, zirvenin ardından açıklamalarda bulundu.
Liderler Zirvesi Petersburg Suriye Krizi Kimyasal Silah Recep Tayyip Erdoğan 


Suriye rejiminin halkına yönelik katliamı, zirveye katılan hemen her lider tarafından dikkatle takip ediliyor ve Şam'a yönelik bir operasyonun son derece gerekli olduğunu liderler de ifade ediyor diyen Başbakan Erdoğan, '' Kimyasal silahlar üzerinde hassasiyetle durulurken öbür tarafta 100 bin insanın öldürülmesi bir kenara konuluyor. Üç, bu kadar göç var, sığınmacı var yine bunlar gözardı ediliyor. bin 700 kadar insan, çocuk, kadın, erkek ve bunlar kimyasal silahlarla öldürülüyor. Herkes bunu kabul ediyor ama gelgelelim ki bunun kimler tarafından işlendiği noktasında Esed'den bu işi sıyırıp, 'bunu Esed değil de muhalefet yaptı' gibi bazılarında böyle bir hava var. Oradan da kimler tarafından atıldığı bu da malum. Bunu görmemezlikten gelmek veya görmeyenlerin tarihe bir borcu olduğunu, tarih karşısında hesap vereceğini doğrusu hatırlatıyoruz” diye konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
6 Eylül 2013 Cuma günü yayınlandı