Başbakan Erdoğan'dan Demokrasi Vurgusu

Başbakaban Erdoğan, İstanbul'da Sanat Merkezi açılış töreninde konuştu.
Başbakan Açılış Töreni Mısır Kültür Sanat Merkezi Recep Tayyip Erdoğan 


Türkiye ' nin gelişmesini engellemek için çaba sarf edildiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, '' Türkiye ' nin istikametini milli irade belirler. Türkiye ' nin rotasını sadece ve sadece millet çizer. Ne medya, ne sosyal medya, ne sermaye, ne de terörize edilen sokaklar değil; Türkiye ' nin geleceğini sadece millet, sadece sandık belirler. ' diyen Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti: ' Şiddete başvurmuyor diye, polise taş, molotof, demir bilye atmıyor diye, hiç kimse milleti yok saymasın.

Sokaklara taşmıyor diye, dükkanların camını çerçevesini indirmiyor diye, hiç kimse milleti yok saymasın. Manşetlere çıkmıyor diye, uluslararası gazetelerde, kirli mektupların altına imza atmıyor diye, hiç kimse milleti yok saymasın. Bu millet her zaman vakarla, ağır başlılıkla, aklıselimle hareket etmiştir. Bu millet, manşetini sandıkta kendisi atmış, mektubunu, mesajını sandıkta kendisi her zaman başarıyla vermiştir. Millet sandıkta neyi, kimi işaret ediyorsa, herkes buna boyun eğmek, bunu kabullenmek, bunun gereğini yapmak zorundadır. Millet eğer bize ' git ' derse, boynumuz kıldan incedir, gideriz; millet eğer bize ' kal ' derse, milletin emanetini de namus bilir, şeref bilir, son nefesimize kadar o emaneti koruruz. Demokrasinin, bundan başka bir manası yoktur.


Dünyanın her yerinde gerçek demokrasi böyle tecelli eder, sandıkta tecelli eder. Demokrasi, birbirinin hakkına, hukukuna, yaşam tarzına olduğu kadar, birbirinin tercihine saygı gösterme rejimidir. Birileri bizi Mısır yapmak istiyorsa eyvallah mı diyelim. Asla. Mısır ' da gasp edilmiş bir millet var. Buna saygı duyulabilir mi? Benim buna saygı duymam mümkün değildir. Türkiye askeri darbelerden çok çekti. Biz bu bedeli ödedik istiyoruz ki başka kardeşlerimiz bu bedeli ödemesin. Aynı vatan toprağı üzerinde, aynı bayrak altında, 76 milyon biriz, beraberiz, hep birlikte Türkiye ' yiz. '' diye konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
3 Ağustos 2013 Cumartesi günü yayınlandı