Başbakan Erdoğan, Antalya'da Gazipaşa Havalimanı Açılışında Konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gazipaşa Havaalanı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada Bangladeş'te Cemaat-i İslami partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdüldakir Molla'nın idam edilmesine ilişkin, ' 50 yılın sonunda bir siyasi kalkıp idam edilebiliyor. İdamı durdurmak için çaba harcadık ' dedi.
İdam Cezası Recep Tayyip Erdoğan Bangladeş 


Başbakan Erdoğan, ' Ne yazık ki böyle hassas meselelerde, böyle hak ve adalet nazarı gerektiren meselelerinde hep susanlar, bu defa da sustular. İşlerine geldiğinde idamı bir insanlık suçu olarak gösterenler, söz konusu şehit Abdüllkadir Molla olunca susmayı ve susarak onaylamayı tercih ettiler. Bu meselede de biz susmadık. Türkiye olarak susup onaylayanlardan olmadık ' şeklinde konuştu.


Suriye konusunda da ' Suriye'de 150 bin insanın katili olanla fotoğraf çektirenlere soruyorum diyen Başbakan Erdoğan, ''Siz aynaya bakabiliyor musunuz? Şu anda Suriye'de bombalardan, kurşunlardan korunsa bile soğuktan, açlıktan, kıtlıktan hayatını kaybedenler var. Her gün Suriye'de çocuklar soğuktan donarak ölüyor. Dünyaya soruyorum, dünyanın vicdanına sesleniyorum, çocuklarınızın yüzüne nasıl bakıyorsunuz Biz Suriyeli, Mısırlı çocukların hakkını savunmaya devam edeceğiz. ' diye konuştu.


Recep Tayyip Erdoğan Hakkında
Üniversiteyi Marmara Üniversitesi İktisadî ve Ticarî Bilimler Fakültesi'nde okuyan Erdoğan, bu okuldan 1981 yılında mezun oldu. Gençlik yıllarından itibaren sosyal hayat ve siyasetle içice bir yaşamı tercih eden Erdoğan, disiplinli ekip çalışmasının ve takım ruhunun önemini kendisine çok genç yaşlarda öğreten futbolla 1969-1982 yılları arasında amatör olarak ilgilendi. Aynı zamanda bu yıllar, genç bir idealist olarak memleket meseleleri ve toplu...
devamı
14 Aralık 2013 Cumartesi günü yayınlandı