Başbakan Davutoğlu'na MİT'te brifing

Başbakan Ahmet Davutoğlu, MİT'te aldığı brinfing sonrası yaptığı açıklamada bulundu.
Başbakan Milli İstihbarat Teşkilatı Ahmet Davutoğlu Hakan Fidan 


Açıklaması sırasında yanında MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da bulunduğu Davutoğlu, çözüm sürecine değinerek, 'HDP hükümete ev ödevi çıkarmaya kalkmamalı. Kararlı ve tutarlı cevap bekliyoruz. Biz her türlü adımı atmaya devam ediyoruz' dedi.

Davutoğlu, şunları ifade etti:

'Uluslararası konjonktür dinamik şekilde değişiyor. Buna bağlı oarak Türkiye'nin güvenlik riskleri artmakla beraber önlem almamız da artıyor.

Tüm kurumlarımız gibi istihbarat teşkilatımızın da yenilenmesine ihtiyacı var. Son yıllarda önemli atılımlar gerçekleştirdik.

Bugünkü riskler devlet yapılarının zayıflanması sonucu ortaya çıkan radikal gruplar, çok büyük bir alana yayıldı. O zaman istihbaratların tehdit analiz ve önlemlerinin değişmesi gerekiyor.

Türkiye'nin ihtiyaçlarına tekabül eden değişimlere destek vereceğimizi söyledik. Ne kadar çok bilgiye sahipseniz karar alışlar o kadar doğru olur. İstihbarat eksikliğinin olduğu ortamlarda karar alma riskleri beraberinde getirir.

Gerek terör tehditi karşısında gerekse dış istihbarat bağlamında Türkiye'ye dönük risklerin azaltılması yönünde bilgi ihtiyacımızın karşılanması yönüne giriyoruz.

Sayın Müşteşarımıza ve ekibimize teşekkür ediyorum. İstihbarat içinde kurumlar arası koordinasyon oldukça önem taşıyor. Reformlar konusunda hükümetimiz kararlıdır.

'KARARLI TUTUM BEKLİYORUZ'
Çözüm sürecine de değinen Davutoğlu, 'HDP son dönemlerde yaptıkları açıklamalarla dikkatleri dağıtan bir tutum sergiliyor. Biz bu sürece katkıda bulunacak herkesi davet ettik. Bir çerçeveye oturttuk. İmralı'ya gidiş gelişler oldu. Aldığımız cevap ise şiddete olan çağrı oldu. HDP hükümete ev ödevi çıkarmaya kalkmamalı. Ne zaman silahlaır bırakacaklarının cevabını vermeliler. Kararlı ve tutarlı cevap bekliyoruz.'

'BU BARBARLIKTIR'
Mescidi Aksa'ya yapılan saldırıyı da değerlendiren Davutoğlu, 'Dünyanın her yerinde hele hele Mescidi Aksa gibi bir yere saldırı barbarlıktır. Dinlerin merkezi olan bu mekana saldırı karşılığını bulmaldıdır.'
Ahmet Davutoğlu Hakkında
Ahmet Davutoğlu, 26 Şubat 1959'da Konya'da doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Memnune'dir. Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Bölümlerinden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde de doktorasını yaptı. Malezya International Islamic University'de çalışmaya başladı. Üniversiten...
devamı
5 Kasım 2014 Çarşamba günü yayınlandı