Bakan Soylu gençlik festivalinde gençlerle buluştu

Bakanın standaları gezmesi
Sahil Güvenlik Festival Bisiklet Terörizm Çocuk Parkı 

-Jandarma ve sahil güvenlik standaları
-Salona gelmesi
-Konuşması
-Genel detay

( İSTANBUL )- Bakan Soylu: “6 ayda kırmızı listede olan 6 terörist etkisiz hale getirildi” İSTANBUL

- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul gençlik festivalinde geçlerle bir araya geldi. Gençlere Türkiye’nin terörle yürüttüğü mücadeleyi anlatan Bakan Soylu, Kasım ayından bu yana kırmızı listede bulunan 6 üst düzey teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yenikapı’daki Avrasya Kültür Merkezinde düzenlenen İstanbul Gençlik Festivalinin son gününde geçlerle bir araya geldi. İstanbul Gençlik Festivali’ne katılan Bakan Süleyman Soylu, bakanlığa bağlı birimlerin açtığı standlarını ziyaret ederek bilgi aldı. Bakan Soylu, beraberindeki yetkililere, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 100 bisiklet hibe edilmesi için talimat verdi. Soylu daha sonra Jandarma, Sahil Güvenlik ve Nüfus Müdürlüğü standlarını da gezerek bilgi aldı. Standaları gezen bakan Soylu daha sonra konuşma yapacağı salona geldi. Gençlerin ayakta karşıladığı Bakan Soylu’ya ilgi oldukça yoğundu. Konuşmasında gençlere Türkiye’nin terörle yürüttüğü mücadeleyi anlatan Bakan Soylu, Kasım ayından bu yana kırmızı listede bulunan 6 üst düzey teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Bunun Türkiye’de bir ilk olduğunu da ifade eden Soylu, “Bu çok önemli bir çalışmadır. Bunu sağlayan bunu ortaya koyan bir mekanizma var. Sadece bunun mücadele etmiyoruz. PKK terörden yılda 1,5 Milyar dolar gelir elde ediyor. Bu az bir para değildir. Uyuşturucu ile mücadele etmek durumundayız. Buradan da ciddi gelirleri var. Göç yolları yani ölüm yolları ile de mücadele etmek durumundayız. Buradan da ciddi gelirleri var. Şehirlerde elde ettikleri bir takım yerlerden de gelirleri var. Örgütün bütün bu gelirlerini kesmek zorundayız kesiyoruz” dedi.
Devletin yönetimine el koyduğu belediyelerin şuan devlet nezdinde yaptıkları hizmeti anlatan Bakan Soylu, “Şuan binlerce kilometre yol yapıldı. Binlerce çocuk parkı yapıldı. Yüzlerce spor salonu yapıldı. Köylerin evlerine kadar asfalt ve beton yollar gitti. Çocuklar gençlik merkezlerinde yarına dair umutlarını ortaya koyabildiler. Peki daha önce o belediyelere giden paralara ne oldu. Nereye gitti bu paralar. Ülkemizin insanına silah olarak ve terörizm olarak döndü. Zannetmeyin ki batı bundan yoksundur. Bilmelisiniz ki PKK terörünün arkasında Türkiye’nin yükselmesini istemeyen, PKK mensuplarını orada eğiten, drone, havacılık ve bomba eğitimi veren, onlara istihbarat eğitimi veren bir batı aklı mevcuttur. Bunların içinde Avrupalı dostlarımız da var. Maalesef sözde Amerikalı dostlarımız da var” diye konuştu.

6 Mayıs 2018 Pazar günü yayınlandı