Bakan Kurum, STK temsilcileriyle bir araya geldi - HAKKARİ

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, STK temsilcileriyle bir araya geldi - Hakkari Valisi İdris Akbıyık'ın konuşması - Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un konuşması - Bakan Kurum, STK temsilcileriyle bir araya geldiÇevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, daha sonra Vali İdris Akbıyık, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Başkanı Gür ve belediye başkan adayları ile Bulvar Caddesi'ndeki otelde sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtar ve kanaat önderi ile bir araya geldi.Kurum, yaptığı konuşmada, sivil toplum örgütlerinin önemli olduğunu söyledi.

"Bir şehrin şerefi o şehrin eşrafından belli olur ki siz Hakkari li sivil toplum örgütleri olarak her zaman devletimizin, milletimizin yanında durdunuz, dik durdunuz, Allah hepinizden razı olsun." diyen Kurum, şunları ifade etti:" Hakkari 'miz bir huzura kavuştu. Cüneyt Başkanımızla görüyoruz ki devletin gönderdiği paraları yine vatandaşa hizmet olarak harcarsanız böyle güzellikler ortaya çıkabiliyor, caddeler yenilenebiliyor, sokaklar yenilenebiliyor, içme suyu, altyapı, kanalizasyon işleri yenilenebiliyor ve vatandaşınıza daha fazla hizmet götürebiliyorsunuz.İşte bu huzur ortamını bizim daha da ileriye çekmemiz gerekiyor."Yatırımlar kapsamında Yüksekova'ya 2016'daki operasyonlardan sonra 231 kilometrelik içme suyu şebekesi yapıldığını ve yüzde 95'inin tamamlandığını kaydeden Kurum, konuşmasını şöyle tamamladı:" Hakkari Katı Atık Yönetim Projesi ve Atık Su Arıtma Tesisi Projesi, bu yıl sonu hizmete girecek. Hakkari 'mizde hem katı su arıtma hem de Yüksekova Arıtma Tesisimiz artık vatandaşımıza hizmet vermeye başlayacak. Yüksekova'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı eliyle 3 bin 63 konut, 129 iş yeri, 2 cami, 2 de taziye evimizin çalışmalarını başlattık ve inşaatları hızlı şekilde sürdürülüyor. 7 bin 876 hak sahibine evlerini yenilemesi için de 117 milyon lira devletimiz destek sağladı. Esnaf ve çiftçi kardeşlerimizin zararlarını karşıladık ve vatandaşlarımıza yaklaşık 72 milyon lira sosyal yardım gerçekleştirdik. Toplu Konut İdaresi Başkanlığımızca yapımı devam eden 5 okul, biri de ihale aşamasında 6 okulumuz var.Üniversiteyle ilgili ilk etabı inşallah temmuz itibarıyla tamamlıyoruz. İkinci etabın ihalesine çıktık, onun da en yakın zamanda ihalesini yapacağız ve üniversitemizde mühendislik, mimarlık ve diğer fakültelerin de olduğu yaklaşık 2 bin 500, 3 bin öğrencimiz var. Bunun da sayısını artırmak suretiyle süreç içinde üniversitemizi güçlü hale sokacağız."Bakan Kurum, bölgedeki ilçelerde üniversiteye bağlı meslek yüksekokulları kurarak eğitim seviyesini yükselteceklerini dile getirdi.Vali Akbıyık da doğal gaz için test çalışmalarının devam ettiğini belirterek, " Hakkari il merkezi ve ilçelerimizde TOKİ'nin yapacağı ilkokul, ortaokul ve liselerle beraber 26 okul projemiz devam ediyor. Sağlık alanında Derecik'te hastanemiz bitmek üzere. Birçok hizmet devam ediyor. Artık her alanda spordan, kültüre, güzellikleriyle, başarılarıyla sanatta söz konusu olan bir Hakkari var. Hakkari bunlara yakışır." diye konuştu.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, daha sonra beraberindekilerle Dağgöl Mahallesi'ndeki Mir Kalesi alanında incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.
Sivil Toplum Kuruluşu Kanalizasyon Sivil Toplum Sosyal Yardım Mühendislik 

16 Şubat 2019 Cumartesi günü yayınlandı