Bakan Binali Yıldırım: Vatandaşlar 'Ben Var Mıyım' Diye Sisteme Girme Yarışında Olmasın

19. Avrasya Ekonomi Zirvesi'ne katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Avrasya Binali Yıldırım 


' VATANDAŞLAR 'BEN VAR MIYIM' DİYE SİSTEME GİRME YARIŞINDA OLMASIN '

Vatandaşlara tavsiyelerde de bulunan Bakan Yıldırım, ' Ben vatandaşlara şunu tavsiye ediyorum. 'Ben de var mıyım' diye merak edip sisteme girme yarışında olmasınlar. Siz kendinize ait bilgileri zaten biliyorsunuz. Oraya girmek bir tuzak. Sizin girmenizi istiyorlar, girdiğiniz anda size ait başka bilgilere ulaşmak istiyorlar. Kontrol etmek bu kötü niyetlilerin daha sonraki emellerine hizmet etmek anlamına gelir. Biz hükümet olarak meselenin farkındayız. Hem bilişim altyapısı anlamında çalışmalar devam ediyor hem de soruşturmalar devam ediyor. Bu bir sisteme sızma yoluyla elde edilmiş bilgi değil. Geçmiş dönemde seçim münasebetiyle partilere verilmiş disketlerden bu biri ele geçirmiş. Şimdi kafa karıştırmak, kötü amaçlı kullanmak için malum örgüt bunu kullanıyor. Maalesef bunu aleni yapamıyor, başka bir ülkeden başka bir kayıtla yapmaya çalışıyor. Dolayısıyla vatandaşlar buna rağbet etmesinler. Asıl bilgileri sağlamdır, MERNİS sisteminde muhafaza edilmektedir ' diye konuştu.

Bakan Yıldırım, vatandaşların TC kimlik numaralarını değiştirmesi şeklindeki bir tedbire gerek olmadığını da sözlerine ekledi.
6 Nisan 2016 Çarşamba günü yayınlandı