Almanya Ve Hollanda'nın Skandal Kararına Yalçın Topçu'dan Tepki

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, 16 Nisan ' da yapılacak olan referandum için etkinlikler düzenleyecek olan Bakanlara izin vermeyen Almanya ve Hollanda ' yı eleştirerek, “PKK ' lılara meydanlarda miting yaptırılıyor. Almanya ' sı, Hollanda ' sı, Belçika ' sı hep birlikte, hep beraber ' evet ' e karşı ' hayır ' ın yanında saf tuttular. Şimdi Allah ' ın izniyle 16 Nisan ' da sandıktan öyle bir evet tokadı yiyecekler ki diğerinden beter olacak. Yüzde 60 ' a varan bir oy ile sesi Kandil ' den ve Pensilvanya ' dan duyulacak” dedi.
Pensilvanya Cumhurbaşkanlığı Muhsin Yazıcıoğlu Cumhurbaşkanı Bakanlar Kurulu 


Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, BBP eski Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Bozok ve arkadaşlarının “Referandum İçin Evet” çalışmalarını yürütmek için açtıkları seçim bürosunun açılışına katıldı. Yenimahalle ilçesine bağlı Ragıp Tüzün Caddesindeki seçim bürosunun açılışına Topçu ' nun yanı sıra Hasan Hüseyin Bozok, AK Parti Yenimahalle İlçe Başkanı Süleyman Alper İnceöz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Burada halka hitap eden Topçu, evet mührünü vururken bir partinin hayrına veya faydasına değil, milletin ve ümmetin hayrına ve faydasına vurulacağını belirtti. Topçu, hayır propagandası yürütenlerin, 16 Nisan ' daki referandumda evet çıktığı taktirde diktatörlüğe evet denildiğini savunduğunu belirterek, bu ifadenin tek izahının siyasi akıl tutulması olduğunu vurguladı.

Topçu, 7 Haziran 2015 seçimlerinde AK Parti ' nin tek başına iktidara gelemediğini, hükümet kurulamadığı içinde kendisinin bağımsız bakan yapıldığını hatırlatarak, “Hadi ben neyse başka kimi yaptı? 40 küsür yıldır elin adamına eşkıyalık yapan, bu memlekette Kürt ' ün, Türkmen ' in, Arap ' ın, Arnavut ' un, Alevi ' nin evine ateş düşüren, elin eşkıyası Apo ' nun itlerinin sözcüleri de hükümete girdi. Bu terör örgütünün sözcülerinin Bakanlar Kurulu ' na oturmasının mümkünatı var mıydı? Kimin sayesinde oturdu bunlar? 16 Nisan ' da inşallah ' evet ' oylarınızla yerle bir edeceğiniz bu sistemin sayesinde. İşte siz bunu yok edeceksiniz. 16 Nisan ' da yapacağınız bu” diye konuştu.

“Bu mesele asla ve asla Erdoğan ' ın meselesi değildir”

“Bu evet, hayır ile ilgili birileri çıkmış ' hayır diyenleri vatan haini ilan ediyorlar ' diyor. Hayır, öyle bir şey yok” diyen Topçu şunları kaydetti:

“Evet diyenler cennetlik değil, hayır diyenler de cehennemlik değil. Ama bir şey var bir şey. Onu söylemeden de geçemeyeceğiz. Hayır diyen vatandaşlarımıza ' bak yanındaki arkadaşlarını iyi tanı ' diye bir şeyler söylenmek isteniyor. Yanına, yörene iyi bak. Kiminle yola gidiyorsun iyi bak. Sağında Kandil, solunda FETÖ var. Biz bunu söylemek istiyoruz. Yoksa neticede bu demokratik hak. Kimse onlara ' cehennemliksiniz, vatan hainisiniz ' demiyor. O kadar Tayyip Erdoğan düşmanlığına kitlenmişsiniz ki, yanınızda kim var farkında değilsiniz, kiminle yolunuza çıktığınıza bakın diyoruz. Buradan bütün milletimize sesleniyoruz. Bu mesele asla ve asla Erdoğan ' ın meselesi değildir. Bu mesele şimdi hepimizin, gelecekte de her doğanımızın meselesidir. Millet sandığa gittiği zaman kendi iktidarını doğrudan belirleyecek. 5 yıl sonrada bu millet isterse yine sandıkta alaşağı edecek. İktidarda çift başlılığı ortadan kaldıracak. Şuanda eğer işler doğru gidiyorsa Sayın Erdoğan ' ın hem Meclis ' e, hem hükümete, hem de kendinin yüksek liderliğinden dolayı 15 senedir işler iyi gitti. Sistemin sağlamlığından iyi gitmiyor.”
“Korkuları rüyalarında bile iktidar yüzü göremeyecek olmalarından”
Topçu, referandumda ' hayır ' diyenlerin ' evet ' çıktığı taktirde ülke bölüneceğini iddia ettiğini dile getirerek, “Nasıl bölünecek? Ülke bir sefer bu sandıktan öyle bir lider çıkaracak ki 50+1 ' i kucaklayan adam yönetime gelecek. Siz bizim aklımız ile mi alay ediyorsunuz? 50+1 ' i kucaklamak için bu ülkenin her bir rengi ile barışık olacak. Sadece mezhep üzerinden siyaset yaparsa asla ve asla iktidar yüzü göremeyecek. Aynı zamanda kör ideolojik bakışla sabah yatıp ' laiklik ' , akşam yatıp ' irtica ' derse asla iktidar olamayacak. Sızıları işte bu yüzden. Çünkü bunlar bir örnek yaşadılar biliyorsunuz. Şimdi bunların, Kandil ' in, Pensilvanya ' nın bu korkuları, bu feryatlarının bir nedeni var. Çünkü artık bunlar rüyalarında bile iktidar yüzü göremeyecekler. Çünkü milletin 50+1 ' ini kucaklayan iktidar olacak. Bugün Tayyip Bey olur, yarın o anlayışta, o zihniyette kucaklayan olur. Ama bunlar bu kafada giderse senelerce olamazlar. Feryat bundan” değerlendirmesinde bulundu.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 16 partinin ortaklaşa bir aday çıkardığını hatırlatan Topçu, “16 parti bir muhteremi önlerine koydular, o muhteremin adını da bu 16 partinin temsilcileri 3 ayda öğrenemedi. Peki şimdi bu Tayyip Erdoğan birbirine benzemeyen 16 ' nızı bir araya getirecek hangi kötülüğü yaptı? Ne oldu da size 16 ' nız birden karşısına dikildiniz? Bir baktık ki tıpkı şimdi olduğu gibi, şimdi de aynı şey oluyor. Ne kadar AB ülkelerinin anlı şanlı basın organları varsa Tayyip Erdoğan ' ın hakkında olumsuz başlıklar atıyor. İyi de size ne? Biz seçiyoruz size ne oluyor? Anlaşılan o ki 16 ' sının arkasında dışarıda da 16 tane yardımcısı var. Netice 16 tane içeride, 16 tane dışarıda hepsi beraber oldular ve bölücü terör örgütünün sözcüsünün eline de bir saz verdiler, bizim al yıldızlı bayrağın önüne geçirip şirin çocuk olarak herkese lanse ettiler, 16 içeride, 16 dışarıda, Kandil orada, Pensilvanya orada, millet ile Tayyip bir tarafta. Onlar yüzde 48, Tayyip Erdoğan yüzde 52” şeklinde konuştu.
Topçu, “Hollanda ' sı, Almanya ' sı buradan evet için oraya giden Bakanları konuşturmuyor. Ama PKK ' lılara meydanlarda miting yaptırılıyor, onlar propagandalarını yapıyor. Almanya ' sı, Hollanda ' sı, Belçika ' sı hep birlikte, hep beraber ' evet ' e karşı ' hayır ' ın yanında saf tuttular. Cumhurbaşkanlığı seçiminde dediğim gibi hepsi bir araya geldi. Atlantik ötesi, AB, içerideki, dışarıdaki, Kandil ' i, Pensilvanya ' sı hepsi bir araya geldi topu topu 48 oldu, milletin iradesi 52 oldu. Şimdi Allah ' ın izniyle 16 Nisan ' da sandıktan öyle bir evet tokadı yiyecekler ki diğerinden beter olacak. Yüzde 60 ' a varan bir oy ile sesi Kandil ' den ve Pensilvanya ' dan duyulacak” ifadelerini kullandı.
BBP eski Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Bozok ise, “Namlusunu milletine çeviren tanka selam durmayacağını haykıran şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu ' ndan, dikleşmeden dik durup ve ulvi stratejiler üreterek millete döndürülmüş tankların namlusunu tutup asli istikametine çeviren yeni Türkiye ' nin lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ' a uzanan bir süreci, inşallah 16 Nisan gücün taçlandırmak namımıza bir namus borcudur. Yeni Türkiye ' nin öncü ve onurlu mimarı Recep Tayyip Erdoğan ' ın yalnız olmadığını haykırmak, onun kendini yalnız hissettiği yerde kendimizi öksüz bilmek namımıza bu vatanın yediğimiz ekmeğinin hakkını vermenin asgari şartıdır. İnanıyoruz ki bu vecibeyi 16 Nisan günü milli bir seferberlik halinde yerine getirecek olan milletimiz yeni yönetim sistemine ezici bir çoğunlukla ' evet ' diyecek ve 17 Nisan sabahına Türkiye daha atletik, hızlı, kararlı güçlü ve vizyonlu bir şekilde uyanacaktır” dedi.
5 Mart 2017 Pazar günü yayınlandı