Aksünger: '(Yeni asgari ücret) Açlık sınırının altında bir şeyi topluma ve işçiye hak görüyorlar' - ORDU

Aksünger: "(Yeni asgari ücret) Açlık sınırının altında bir şeyi topluma ve işçiye hak görüyorlar" - ORDU - CHP Ordu İl Kongresi - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger'in soruları cevaplaması - Kongre salonundan detaylar CHP Genel Başkan Yardımcısı Aksünger: - "(Yeni asgari ücret) Açlık sınırının altında bir şeyi topluma ve işçiye hak görüyorlar. Bence bu üzüntü verici" - "Bugün örgütlü mücadelenin Türkiye'de ne kadar yıpratıldığını ve yok edildiğini gördük"ORDU (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, yeni asgari ücrete ilişkin "Açlık sınırının altında bir şeyi topluma ve işçiye hak görüyorlar. Bence bu üzüntü verici." değerlendirmesinde bulundu.Aksünger, partisinin Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde (OKSM) gerçekleştirilen il kongresi öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.Bir gazetecenin yeni asgari ücretle ilgili görüşlerini sorması üzerine Aksünger, "kabul edilir olmadığını" söyledi.

Aksünger, CHP'nin 7 Haziran seçimleri öncesi asgari ücretin net bin 500 lira olması yönünde açıklamalarının olduğunu dile getirerek, "1 Kasım seçimlerinde ise herkes asgari ücrete değindi. Bunun üzerinden de siyaset yapıldı. Daha sonra iktidar da bunun üzerinden kendi programını değiştirdi." ifadelerini kullandı.Asgari ücretin 2018 yılı için brüt 2 bin 29 lira, net bin 603 lira olarak belirlenmesine tepki gösteren Aksünger, "Yeni asgari ücretin bin 603 lira açıklanması büyük bir hayal kırıklığı yaşattı." değerlendirmesinde bulundu.Aksünger, CHP tarafından daha önce kaynağıyla asgari ücretin net 2 bin lira olması yönünde açıklamaların yapıldığını ifade ederek, "Daha önce CHP'ye 'Kaynağı nereden bulacaksınız' diyenler 30 milyar dolar Suriye'den gelenlere para harcadıklarını söyledi.

Bu memlekette kimin parasını kime harcıyorsunuz. Bu 30 milyar doları eğer asgari ücrete yansıtsaydık eminim ki 2 bin 500 liradan aşağıya hiç kimse 20 sene boyunca kaynak meselesini konuşmazdı. Ne yazık ki üzüntü verici." diye konuştu.
Toplumun hiçe sayıldığını ileri süren Aksünger, şöyle devam etti:"İçeride istihdama yönelik yapılan bu şey yüz kızartıcıdır. Bu maalesef kabul edilir değildir. Sadece işçiler açısından söylemek doğru değil, toplumun genel kesimi açısından da bu böyle. Bence bunu bir hakaret olarak düşünmek lazım. Bugün örgütlü mücadelenin Türkiye'de ne kadar yıpratıldığını ve yok edildiğini gördük. Açlık sınırının altında bir şeyi topluma ve işçiye hak görüyorlar. Bence bu üzüntü verici."Aksünger, daha sonra kongrede yaptığı konuşmasında ise Ordu 'da olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, CHP Ordu İl Başkanlığı için yarışan adaylara başarılar diledi.
Kırıklı İl Kongresi Milyar Dolar Asgari Ücret İran Seçimleri 

30 Aralık 2017 Cumartesi günü yayınlandı