‘Dağ’ Filmi Gösterime Girdi

Bütün yurtta dün gösterime giren ' Dağ ' filminin özel gösterimi, Ankara Ankamall Alışveriş Merkezi Cinemaximum ' da yapıldı.Senaristliğini ve yönetmenliğini Alper Çağlar'ın üstlendiği, yapımın kadrosunda Çağlar Ertuğrul, Ufuk Bayraktar ve Fırat Doğruloğlu gibi isimlerin yer aldığı Dağ filmi özel gösterimi Ankamall Alışveriş Merkezi (AVM) Cinemaximum ' da yapıldı. Film öncesi davetliler için kokteyl düzenlendi.
Alışveriş Fırat Doğruloğlu Alper Çağlar Ufuk Bayraktar Alışveriş Merkezi 


Ankamall AVM Operasyon Müdürü Tahir Çelik, filmin konusunun Türkiye ' nin gündeminde olan bir konu olduğunu belirterek, “Her gün onlarca askerimiz şehit oluyor ve ülkemiz bu konuda ciddi sıkıntılar içersinde. Bu filmde de dağdaki askerlerimizin teröre karşı yaptığı mücadele anlatılıyor. Bu güne kadar bu konuda çok film yapılmadı konunun hassasiyetinden dolayı ama ' Dağ ' bu filmlerden bir tanesi olacak” dedi. Filmden beklentilerinin yüksek olduğunu ifade eden Çelik, gündemin de terörle alakalı olmasından dolayı filmin rağbet görmesini beklediklerini söyledi.

' Dağ ' ın, yaşanan operasyonları birebir perdeye yansıtan bir film olduğunu dile getiren Ankamall Cinemaximum Müdürü Murat Ekiz, izlenmesini tavsiye ettiklerini ve içerik açısından oldukça zengin bir film olduğunu belirtti. Sinema sezonunda bir hareketlenmenin başladığını vurgulayan Ekiz, bu filmin de hareketlenmeye katkı sağlayacağını söyleyerek, “Beklentilerimiz büyük. Filmin ilk gününde talepler de yüksek oldu umuyorum bu şekilde devam eder” diye konuştu.

' DAĞ ' IN KONUSU

İstanbullu Oğuz (Çağlar Ertuğrul) bedelli askerliği tercih etmek yerine vatani görevini kısa dönem olarak bölüğünde yerine getirmeyi tercih eder. Keçiörenli Bedir (Ufuk Bayraktar) ise ne askerlerle ne komutanlarla iyi geçinebilen, başlı başına arıza bir uzun dönem erdir. Asiliğinden dolayı aldığı cezalarla da askerliği iki sene uzamıştır. Oğuz ile sürekli dalaşan ve ona ters giden Bedir, ' poşetsin sen ' diye küçümsediği dönemdaşıyla omuz omuza mücadeleye gireceğinden de habersizdir.

Bu bölükten bir ekip, bir iletişim anteninin tamiri için görevlendirilir. Fakat habersiz biçimde teröristlerin pususuna düşerler. Ekipten sadece Oğuz ve Bedir hayatta kalır. İki genç asker aralarındaki çekişmeyi bir kenara bırakıp karşılarındaki gerçek düşmana karşı koyarlar. Amansız hava koşulları ve coğrafyaya rağmen hayatta kalarak vatanı korumak birincil vazifeleridir.
17 Kasım 2012 Cumartesi günü yayınlandı