Organ nakliyle sağlığına kavuşanlar yılbaşı pastası kesti - ÇANAKKALE

- Etkinlikten detay - Pasta kesimi - Doç. Dr. Cabir Alan'ın açıklamaları - Organ nakli yapılan hastalar Halil Özcan ve Selami Bostancı'nın açıklamasıOrgan nakliyle sağlığına kavuşanlar yılbaşı pastası kesti - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Organ Nakil Merkezi'nde yapılan organ nakliyle yeniden hayata tutunan hastalar doktorlarıyla bir araya gelerek yeni yılı önceden kutladı - ÇOMÜ Organ Nakil Merkezi Müdürü Doç. Dr. Alan: "Biz hastalarımızla aile gibiyiz. Bu etkinliği her yıl düzenli bir şekilde yapmayı planlıyoruz. Merkezimiz 2015 yılında faaliyete geçti. 2016 yılına kadar faaliyetlerine aralıksız devam etti. 2016'dan sonra bir 8 ay duraksama dönemi geçirdi. Sonrasında yeni ekipler tekrar ameliyatlar başladı.
Bu süre zarfında 30 hastamıza böbrek nakli işlemi gerçekleştirdik. Bir hastamız dışında, hastalarımızın böbrek fonksiyonları gayet iyi. Yani yüzde 95'in üzerinde başarı oranımız var. Bu da Türkiye koşullarında oldukça yüksek bir başarıdır"ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Organ Nakil Merkezi'nde yapılan organ nakliyle sağlığına kavuşan hastalar doktorlarıyla yılbaşı pastası kesti.ÇOMÜ Kepez Araştırma ve Uygulama Hastanesinde 2015 yılında hizmete geçen Organ Nakil Merkezi Biriminde, 3 yılda 30 hasta organ nakliyle yeniden hayata tutundu.Nakil Merkezi Müdürü Doç. Dr. Cabir Alan ve ekibi, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Okan Akdur'un da katıldığı etkinlikte, 21 hastanın katılımıyla yeni yılı kutlamak için bir araya geldi.Hastane yemekhanesinde gerçekleştirilen etkinlikte, organ nakli olan hastalar ile üzerinde 'ÇOMÜ Organ Nakli merkezi yeni yılınızı kutlar' yazılı yeni yıl pastasını kesti.Etkinlik kapsamında, organ nakli olan hastalar farkındalık yaratmak için ellerinde, 'İnsanların Hayatlarını Kurtarmak Sizin Elinizde', 'Organ Bağışla Sende Hayat Kurtar', 'Organ Bağışı Hayat Bağışıdır', 'Umudunu Kaybedenlere Umut Ol' ve 'Bağışlanan Organ Filizlenen Candır' yazılı pankartlar ile organ bağışı konusuna dikkat çekti.ÇOMÜ Tıp Fakültesi Organ Nakil Merkezi Müdürü Doç. Dr. Cabir Alan, gazetecilere yaptığı açıklamada, organ nakil merkezinde gerçekleştirdikleri nakil sonrası hastalarla yeni yılı kutladıklarını söyledi.

Hastalar ile yeni yılda yeni organ ve yeni bir hayat geçirmelerini dilemek için bir arada olduklarını dile getiren Alan, "Biz hastalarımızla aile gibiyiz. Bu etkinliği her yıl düzenli bir şekilde yapmayı planlıyoruz. Merkezimiz 2015 yılında faaliyete geçti. 2016 yılına kadar faaliyetlerine aralıksız devam etti. 2016'dan sonra bir 8 ay duraksama dönemi geçirdi. Sonrasında yeni ekipler tekrar ameliyatlar başladı.
Bu süre zarfında 30 hastamıza böbrek nakli işlemi gerçekleştirdik. Bir hastamız dışında, hastalarımızın böbrek fonksiyonları gayet iyi. Yani yüzde 95'in üzerinde başarı oranımız var. Buda Türkiye koşullarında oldukça yüksek bir başarıdır."dedi.
7 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize girdiğini belirten Halil Özcan, "Su içemiyordum. 4 saat bağlı kaldığımız makine bizi yoruyordu. ÇOMÜ'ye organ nakli için başvuru yaptım. Şanslıydım, bir buçuk, iki ay içinde organ nakli oldum. Nakil olacağımı rüyamda görmüştüm. Allah bize nasip etti. Şuanda rahat rahat su içebiliyorum. Hemodiyaliz olayı bitti. Rahatladım. ÇOMÜ Organ nakli ekibinin hepsinden Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.Selami Bostancı ise, "Tansiyon hastalığı yüzünden böbreğim iflas etti. 2 yıldır diyalize giriyordum. 8 Aralık Cuma günü başarılı bir organ nakli geçirdim. Yeniden doğmuş gibi oldum. Çok mutluyum." diye konuştu.
Çanakkale organ nakliMuhabir Burak AkayCopyright Redaktör Tarkan Demir
Böbrek Yetmezliği Farkındalık Farkındalık Yaratma Organ Bağışı Böbrek Nakli 

28 Aralık 2017 Perşembe günü yayınlandı