Kovid-19 testleri yapılmaya başlandı - KÜTAHYA

- Hastaneden görüntü - Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Orhan Özatik'in açıklamasıKÜTAHYA (AA) - Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Orhan Özatik, yeni tip koronavirüs (Kovid - 19) testlerini Kütahya ’da da yapıldığını bildirdi.Özatik, hastane binasında gazetecilere yaptığı açıklamada Kovid - 19 salgınıyla ilgili çok ciddi çalışmalar yaptıklarını ve ekip olarak görevlerinin başında olduklarını söyledi.

Salgınla mücadelede evde kalmanın önemli olduğunu belirten Özatik, şunları kaydetti:"Bizler Kovid - 19 ile ilgili çok ciddi mücadele veriyoruz. Ekip olarak hastalarımızın şifa bulması için 7 gün 24 saat esasına dayalı olarak hiç ara vermeden çalışıyoruz. Hastanemizde hiçbir eksiğimiz yok, koruyucu ekipmanımızdan tutunda, tahlillerimizden, yaptığımız testlere varıncaya kadar hiçbir eksiğimiz yok. Laboratuvarımızda Kovid - 19 testlerini yapmaya başladık. Hastanemiz, Türkiye’deki 25 referanslı laboratuvardan birine sahip."KSBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Duygu Perçin Renders de Kütahya 'da yapılan testin kesin tanı testi olduğunu ifade etti.
Test yapılacak kişilere hekimlerin karar verdiğini aktaran Renders, İlk deneme testlerimizi başarıyla gerçekleştirdik. Bu Kütahya ve hastanemiz için başarılı bir gelişme. Bu yaptığımız bir tarama testi değil, kesin tanı testi. Yaklaşık 90 dakikada hastanın sonucunu çıkartabiliyoruz. Laboratuvarımız 7 gün 24 saat açık." dedi.

Referans Koronavirüs Hastane Laboratuvar Borat 

27 Mart 2020 Cuma günü yayınlandı