Kanserli kistten robotik müdahaleyle kurtuldu - ERZURUM

- Hasta Reşit Kara'nın görüntüsü - Üroloji Uzmanı Dr. İbrahim Karabulut'un açıklaması - Dr. Fatih Kürşat Yılmazel'in açıklaması - Hasta Kara'nın konuşması - Operasyon ve detaylarERZURUM (AA) - İzmir'de prostat şikayetiyle gittiği hastanede, böbreğinde tesadüfen kanserli kist tespit edilen Reşit Kara, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (BEAH) yapılan robotik cerrahi ameliyatla sağlığına kavuştu. Erzurum 'un Hınıs ilçesinde yaşayan 6 çocuk babası 60 yaşındaki Reşit Kara, bir süre önce gittiği İzmir'de, prostat şikayetiyle Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesine başvurdu.Burada yapılan tetkik sonrası Kara'nın böbreğinde ultrasonda tesadüfen kanserli kiste rastlandı.Tedavi için Erzurum BEAH'a gelen Kara, Üroloji Uzmanı Dr. İbrahim Karabulut ve ekibi tarafından 3 gün önce ameliyata alındı.Doktorlar, Kara'nın böbreğindeki 3 santimlik kanserli kisti, robotik cerrahi yöntemiyle aldı..Ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Kara, taburcu edildi.Hasta Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Tedavimi memleketim Erzurum 'da olmak istedim. İbrahim hocam ve ekibinden Allah razı olsun. Aslında hastaneye prostat şikayetiyle gitmişim, böbreğimde tesadüfen kanserli kitle çıktı. Ameliyat oldum, çok şükür şimdi sağlığıma kavuştum." dedi.
Kara, hastane yönetimi ve personeline alakalarından dolayı teşekkür etti. - Hasta sağlığına kavuştuDr. Karabulut da hastanın robotik cerrahiyle yaptıkları ameliyat sonrası sağlığına kavuştuğunu söyledi.

Kara'nın yaklaşık 1 ay önce kendilerine başvurduğunu ve 3 gün önce Kara'yı ameliyata aldıklarını anlatan Karabulut, şöyle devam etti:"Kara'ya ilk gittiği hastanede dış merkezli renal kitle nedeniyle operasyon önerilmişti. Hasta bizim merkezimizi tercih etti. Merkezimizde robotik cerrahiyle farklı branşlarda operasyonlar yapılabilmekte. Hastamızın böbreğindeki kitleye robotik cerrahiyle müdahale ettik. Başarılı geçen cerrahi sonrası hastanın böbreği koruyup sadece tümörlü dokuyu aldık. Operasyon sonrası hastamızda herhangi bir sıkıntı yok."Karabulut, hastada operasyon sonrası herhangi bir komplikasyon gelişmediğini ve Kara'nın ağızdan gıda aldığını dile getirdi.Patoloji sonrası hastayı operasyonun 3. gününde taburcu edeceklerini söyleyen Karabulut, "Böbreklerdeki kitleler erken evrede tesadüfen tespit edilir. Genelde hastalar böbrek dışındaki şikayetle başvurduğunda hastalarda yapılan tetkik sonrası tümör tespit ediliyor. Yaptığımız cerrahide tümörlü dokuyu çıkardık, böylece hasta ileride daha farklı sorunla karşılaşmayacak." diye konuştu.
Kara'nın ameliyatına giren Dr. Fatih Kürşat Yılmazel ise yaklaşık 3 saat süren operasyonun çok başarılı geçtiğini ve birer santimlik 4 kesiyle hastanın böbreğinden 3 santimlik kist çıkardıklarını aktardı.
Hastane Robotik Cerrahi Ameliyat Robot Hastane Yönetimi 

27 Eylül 2018 Perşembe günü yayınlandı