Hemofili hastası 7 yaşındaki çocuk hiçbir sorun yaşamadan sünnet oldu

İsmail Kerem'in muayeneleri
Genetik Hastane Cesar Ameliyat Burun Kanaması 

-Serum takılması
-Ailesinden görüntü
-Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Handan Çipil ile röportaj
-Üroloji Uzmanı Op. Dr. İbrahim Buldu ile röportaj
-Anne Çiğdem Küçüksönmez ile röportaj

( KONYA ) KONYA

- Konya’da hemofili hastası olan 7 yaşındaki İsmail Kerem, hiçbir risk olmadan ve başarılı geçen bir operasyon ile sünnet oldu. Konya'da 3,5 yaşında geçirdiği burun kanaması sonucu hemofili hastası olduğu öğrenilen ve dedesinde de hemofili hastalığı bulunan 7 yaşındaki İsmail Kerem Küçüksönmez, sünnet olmak için ailesi tarafından Özel Medova Hastanesi'ne götürüldü. Yapılan tetkiklerde ameliyat öncesi kanama pıhtılaşma seviyesine bakılan İsmail Kerem, kanamayı durdurucu bazı önlemler alındıktan sonra Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Handan Çipil ve Üroloji Uzmanı Op. Dr. İbrahim Buldu tarafından yaklaşık yarım saat süren ameliyatla sünnet oldu. Başarılı gerçekleştirilen sünnetin ardından İsmail Kerem, taburcu edildi. Ameliyatı gerçekleştiren hekimlerden Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Handan Çipil, hemofili hastalığının kalıtsal bir faktör eksikliği olduğunu belirterek, “Pıhtılaşma faktörlerindeki eksikliğin ciddiyetine göre gündelik yaşamda veya böyle ameliyat öncesi yada operasyon gerektiren durumlarda mutlaka takip altında olması gerekiyor böyle çocuklarımızın. Erişkin hayata da geçtiklerinde özellikle cerrahi girişim öncesinde mutlaka hematoloğun takibinde pıhtılaşma faktör düzeylerinin ayarlanarak ameliyat edilmesi gerekiyor. O yüzden bu tarz hastaların cerrahisi çok önemli. Kanama riski hayatı tehdit edebilir. Bizde İsmail Kereme konsültasyon hekimi olarak bu konuda yardımcı olduk. Çok şükür kanama riski olmadan ameliyatımızı atlattık” dedi.
Operasyona katılan Üroloji Uzmanı Op. Dr. İbrahim Buldu ise, “Bu tür hastalarda bütün cerrahi müdahalelerde olduğu gibi sünnette özel bir hazırlık yapılıp, bu kanama riskinin en aza indirilerek yapılabilmekte. Hastanemize bu şikayetle başvuran Kerem oğlumuza gerekli tetkikleri, hazırlıkları yapıldıktan sonra bu kanama ihtimali yüksek olan hemofili hastalığında sünnetini başarıyla tamamladık ve taburculuğunu yaptık. Bundan sonra da bir problem olmasını beklemiyoruz. Zaten hematoloji kontrollerine devam edecektir. Bizim açımızdan herhangi bir sıkıntısı olmadı. Bu süreç rahatlıkla atlatılabildi” şeklinde konuştu.
Küçük İsmail Kerem'e cesaret belgesi verildi Oğlunun, 3,5 yaşındayken geçirdiği burun kanamasıyla hemofili olduğunu öğrendiklerini belirten iki çocuk annesi Çiğdem Küçüksönmez de, “Zaten genetik olarak ailemizde var. Daha sonra dikkatli yaşamaya başladık. Bir diş çektirdik. Ama sünnet meselesi hep aklımızda ne yapsak diye? Tıp Fakültesinde biraz yoruyorlar çocuğu, aileyi. Ne yapsak, başka bir şehre mi gitsek...? Ankara’ya mı gitsek, Adana’ya mı gitsek derken buraya geldik. Handan hocamla, İbrahim hocamla görüşünce burada yaptırmaya karar verdik. İçimi çok rahatlattılar. Gayet rahat, güzel sünnetimiz oldu. Hiçbir sıkıntı çekmedi. Bizim gibi olan aileler için burada hematoloğun olması, böyle bir üroloğun olması büyük bir şans. Çok şükür gayet güzel geçti, iyi geçti... Kerem’de iyi. Çok teşekkür ederim hem Handan hocama hem İbrahim hocama hem Medova Hastanesine, tüm ekibine çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. Küçük İsmail Kerem’e ameliyat öncesi ve sonrası gösterdiği cesaret için hastane tarafından cesaret belgesi verildi.
Muayeneleri ve tetkikleri biten İsmail Kerem hastaneden taburcu edildi.
27 Ocak 2019 Pazar günü yayınlandı