Eşek Sütündeki Şifa

Muğla ' nın Bodrum ilçesinde bir girişimci eşeklerin sütünü sağarak hastalara şifa niyetine veriyor.
Eşek Çiftliği Omega Eşek Sütü 


Turizm cenneti Bodrum'da eşek çiftliği kuran Musa Karaçam çiftlikte eşek sütü sağarak astım, bronşit, siroz, kemik erimesi, sedef hastalarına umut oluyor. Çiftliğe gelen ve günde bir bardak eşek sütü içen çok sayıda vatandaş sağlığına kavuştu. Eşek sütünün özellikle çocuk hastalıklarına da iyi geldiği biliniyor. Sütün özelliği sağıldıktan hemen sonra çiğ olarak içilmesi. İçerisindeki yüksek kalitedeki Omega 3 yağları ve kalsiyum kalbi birçok hastalıktan koruyor. Eşek sütü, tıpta anne sütüne en yakın olan süt olarak da biliniyor. Yıllardır statüsü olmadığı için hor görülen ve genelde yük hayvanı olarak kullanılan Eşeklerin sütünün aslında bin bir derde deva olduğu ortaya çıktı. Oğlunun aslım hastası olduğunu ifade eden Hatice Güler isimli anne “eşek sütü sayesinde bu hastalıktan kurtulduklarını söyledi. Güler oğlunun sorunlarının tamamen bittiğinide belirterek ' oğlunun astım alerjisi var bronşiti var 9 Eylül üniversitesine götürdük ve orada eşek sütünün yararlı olduğunu öğrendik. Bizim şu anda ve son iki aydır hastanede olmamız lazım ama hiçbir şekilde rahatsızlığı yok şu anda en ufak bir rüzgarda öksürmeye başlıyordu ama şu anda hastalıktan eser yok. Nefes alış verişi düzeldi, uykuları düzene girdi ve inanılmaz enerji dolu bir çocuk oldu. Anne sütüne en yakın süt olarak gösteriliyor eşek sütü zaten bebek mamalarında da kulanılıyor” dedi.

Eşeklerin bakımını yapan Şükran Karaçam ise “gecen yıl turistlere maskot olsun diye sıpa ürettik. Eşek sütü çok faydalı dediler astıma, boğmacaya, karaciğer hastalıklarına ve kemoterapi gören hastalara şifa veriyor dediler. Bizde bu sütü değerlendirelim dedik. Kendimde içiyorum faydalarını da görüyorum. Eşime çok faydası var. Doktorun tavsiyesi üzerine bizde eşek sütünü değerlendirdik”dedi.

Çiftlik sahibi Ozan Karaçam ise şunları söyledi ' Gelen hastalara sütü günlük sağıp sabahları içilmesini sağlıyoruz. Şu an 10 tane eşek var. Yarısını sağıyoruz. Gelen hastaların çeşidine göre süt veriyoruz. Öncelikle astım ve bronşit içim çok faydalı. Bire bir derde deva diyebiliriz. Kansere karşı tedavide kullanılabilir. Kolon kanseriyle mücadelede hasta uzun yıllar yaşayabiliyor. Sedef ve siroza karşı korumalıdır. Anne sütüne eş değer olduğu için kalsiyum açısından zengin olduğu için doktor tavsiyelidir. Birçok hastalığın derde deva. İçerisindeki yüksek kalitedeki Omega 3 yağları ve kalsiyum ile kemik erimesi ile kalbe sağlıklıdır. Zehirlenmelere karşı kullanılabilir. Genelde çocukları hasta olanlar geliyor. Sağıldıktan hemen sonra içilmesi gerekir ' dedi.
31 Mayıs 2012 Perşembe günü yayınlandı