Engelli gençler müzik ve dans ile engellere çengel attı

Ümit Onat’ın konuşması
Rehabilitasyon Öğretmenler Bedensel Engelli Dans Gösterisi Kapalı Mekan 

-Gençlerin şarkı söylemesi
-Gençlerin dansı
-Gençlerin çengel oluşturması
-Genel ve detay

( ANKARA )- Ankara Medicana Hastanesi’nde Çengel Atölyesi gençleri mini konser verdi ANKARA

- Ankara Medicana Hastanesi’nde ‘Dünya Engelliler Haftası’ kapsamında Çengel Atölyesi Gençleri mini konser verdi. Ankara Medicana Hastanesi’nde ‘Dünya Engelliler Haftası’ kapsamında Çengel Atölyesi gençleri mini konser verdi. Medicana Hastanesi öncülüğünde düzenlenen etkinlikte zihinsel ve bedensel engelli bireylerin mini konseri renkli görüntülere sahne oldu. Gönüllerince şarkılar söyleyen gençler dans gösterisinde de bulundular. Coşkunun yoğun olduğu konsere Çengel Atölyesi öğrencileri ve Medicana Hastanesi çalışanları da katıldı.
Çengel Atölye; öğrenme güçlüğü çeken gençlerin seramik, çini, ahşap boyama, batik, ebru, sabun, mum üretimi, gümüş işçiliği, ev - büro ve kurum temizliği ile temel bilgisayar okur-yazarlığına yönelik eğitimlerde beceri kazanmaları yoluyla mesleki; drama, dans ve folklor çalışmaları, geziler, sergiler ve toplum ile kaynaşma çalışmalarıyla sosyal rehabilitasyonlarını sağlanarak üretici bireyler olup topluma katılımlarını sağlamakta. Çengel Atölye Sosyal Yaşamı Güçlendirme Derneği sorumlusu Ümit Onat hiç ara vermeksizin 10 senedir çalışmalarının devam ettiğini belirterek şunları söyledi: “Çocuklarla birlikte her sene değişen bir grubumuz var yaklaşık 35 civarında çocuğumuz oluyor. Seramikten ahşap boyamaya, takıdan deri çalışmalarına aklınıza gelen türlü el becerileri ritm ve drama çalışmaları, spor aktiviteleri birlikte bir yıl boyunca değişik şekillerde yapıyoruz. Bugün ki çalışmamız ritm bölümüyle sınırlı oldu. Diğer çalışmalarımız büyük ölçüde kapalı mekanda sürüyor. Pek çok çocuğumuz bu faaliyete katılanların içinde işe yerleştiler. Temizlik ve bilgisayar eğitimi de aldılar. Ritm çalışmalarında amacımız hem beceri faaliyetleriyle sağ sol koordinasyonunu, beyin, ayak koordinasyonunu sağlamak. Çoğu zaman normal yaşamda öğretemediğimiz sağı ve solu ritmle daha kolay öğretiyoruz. Sayı kavramını öğretiyoruz hem mutlu oluyorlar hem bir şeyler öğreniyorlar. Böylece bir aktivite sağlamış oluyoruz” dedi.
Ney ve ritim eğitmeni Hüsnü Kızılgöz çocukların refleks çalışmaları ve farklı yön bilgisi kavramları öğreterek başarılı olmalarını sağladıklarını belirtti.
Öğrencilerden Tuğçe çok mutlu olduğunu, arkadaşlarıyla çok güzel vakit geçirdiklerini söyleyerek öğretmenlerine teşekkür etti. Mini konserin ardından yemek yemek üzere alandan ayrıldı.
15 Mayıs 2019 Çarşamba günü yayınlandı