Müzeyyen Senar - Kimseye Etmem Şikayet
Tıp Fakültesi Ege Üniversitesi Müzeyyen Senar Mustafa Kemal Atatürk Sanat Müziği
Türk Sanat Müziği sanatçısı Müzeyyen Senar, tedavi altında tutulduğu Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.
KIZI AÇIKLADI
Türk Sanat Müziği sanatçısı Müzeyyen Senar'ın vefat haberini kızı Feraye Işıl açıkladı. Işıl, zatürre teşhisiyle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altında tutulan annesinin bugün sabah 07.30 sıralarında vefat ettiğini kaydetti.
Müzeyyen Senar - Akşam Oldu Hüzünlendim şarkısı için tıklayınız
Müzeyyen Senar - Benzemez Kimse Sana şarkısı için tıklayınız
Müzeyyen Senar - Kimseye Etmem Şikayet şarkısı için tıklayınız
Müzeyyen Senar - Gamzedeyim Deva Bulmam şarkısı için tıklayınız
Müzeyyen Senar - Fikrimin İnce Gülü şarkısı için tıklayınız
Müzeyyen Senar - Şarkılar Seni Söyler şarkısı için tıklayınız
Müzeyyen Senar Ormancı şarkısı için tıklayınız
MÜZEYYEN SENAR'IN KIZINDAN İLK AÇIKLAMALAR:
26 Eylül 2006 tarihinde İzmir'deki evinde beyin enfarktüsü geçirip vücudunun sol tarafı felç olan ve İzmir'in Urla ilçesindeki yaşlı bakımevinde hayatını devam ettiren Senar 15 Ocak'ta Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak burada 13 gün süren bir tedavi görmüş, bu tedavinin ardından ise taburcu edilmişti.
Yalnız ünlü sanatçı taburcu olmasının üzerinden çok geçmeden yeniden rahatsızlanmış ve zatürre teşhisiyle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı.
MÜZEYYEN SENAR KİMDİR?
1918 yılında Bursa'nın Keles ilçesinde doğan Müzeyyen Senar, müzik eğitimine, Anadolu Musiki Cemiyeti'nde , kemençe üstadı Kemal Niyazi Seyhun Bey ve udi Hayriye Hanım gözetiminde başladı.
Güçlü bir sese sahip olan bu kız çocuğunun ünü yayıldıkça, hafız Sadettin Kaynak, Selahattin Pınar, Lem'i Atlı, Mustafa Nafiz Irmak gibi devrin önemli üstatları da ona dersler verdi, zamanın sevilen şarkılarının yanı sıra, kendi bestelerini de öğretip söylemesine yardımcı oldu.
Kemal Niyazi Bey ile İstanbul Radyosu'nda şarkı söylemeye başlayan Senar, Perşembe günleri ilgiyle izlenen bu programla geniş kitlelere adını duyurdu.
ATATÜRK'E ŞARKI OKUDU
Müzeyyen Senar'ın yeteneği, Mustafa Kemal Atatürk'ün de ilgisini çekti ve sanatçı birçok kez onun huzurunda, özel meclislerinde şarkı okudu.
1938 yılında Ankara Radyosu'nun ilk yayınlarına katıldı ve 1941 yılına dek radyo aracılığıyla dinleyicileri ile buluşmayı sürdürdü. Plak çalışmalarıyla Türk musikisine yeni bir soluk getiren Müzeyyen Senar, son sahne konserlerini 1983 yılında verdi. Bu tarihten sonra yalnızca ender anlarda, müzikli özel toplantılarda şarkı söyledi.
Müzeyyen Senar 1998 yılında Devlet Sanatçısı seçildi.
8 Şubat 2015 Pazar günü yayınlandı