Adnan Şenses İçin Sanatçı Dostları Neler Söyledi?

Ünlü sanatçı Adnan Şenses ' in hayatını kaybetmesi üzerine hastaneye gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Adnan Şenses ' in cuma günü yapılacak cenaze töreni ile uğurlanacağını ifade etti. Acı haberin ardından aralarında Orhan Gencebay, Selami Şahin ve Alişan ' ın da bulunduğu çok sayıda sanatçı hastaneye akın etti.
Şişli Belediye Başkanı Adnan Şenses Selami Şahin Orhan Gencebay Mustafa Sarıgül 


Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Adnan Şenses ' in hayatını kaybettiği Şişli Memorial Hastanesi ' ne geldi. Sarıgül, “Sayın Adnan Şenses ' e geçtiğimiz günlerde geldim. Bildiğiniz gibi önemli bir hastalığı vardı. Bu rahatsızlığı sonucu da bugün kendisini kaybettik. Ailesi ile telefonla görüştüm. Şimdi tekrar yanlarına çıkacağım ve cenazeyi nasıl kaldıracağız, nasıl bir uğurlama töreni yapacağız onları ailesi ile paylaşacağım” dedi.

Hastane çıkışında bir açıklama daha yapan Sarıgül, “Önemli bir sanatçımızı, önemli bir dostumuzu kaybettik. Cuma günü ikindi namazına müteakiben Teşvikiye Camii ' nde Adnan abiyi Hakk ' ın rahmetine uğurlayacağız. Daha sonra da Zincirlikuyu Camii ' nde de Adnan abinin duasını okuyacağız ve taziyeleri de aile orada kabul edecek. Başımız sağolsun. Çok sevdiğim, çok değerli bir sanatçıydı. Adnan Şenses ' in Türk sanat müziğinde önemli bir yeri vardı” şeklinde konuştu.

Hastaneye ziyarete gelen Orhan Gencebay, Selami Şahin ve Murat Göğebakan da Adnan Şenses ' in hayatını kaybetmesinden dolayı duydukları üzüntüyü dile getirdiler.

Adnan Şenses Hakkında
İlkokula Ankara İsmet İnönü ilkokulu'nda başlayan Adnan Şenses, tahsilinin devamını İstanbul'a taşındıkları Karagümrük İlk ve Ortaokulu'nda tamamladı. Ailesinin isteği üzerine marangozlukla ilgilenen Şenses, 1956 yılında çevresinin sesine verdiği ilgi doğrultusunda müzik hayatına atıldı. İlk musiki derslerini Suzan Yakar Rutkay'dan aldı. İlk önce Ankara Radyosu'nda çalışan Şenses, 16 yıl burada hizmet etti. Ardından, ünlü gazinolarda çalıştı, 47...
devamı
26 Aralık 2013 Perşembe günü yayınlandı