Üsküdar Belediyesi, 24. Katibim Şenlikleri Düzenlendi

Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl 24 ' ncüsü düzenlenen Uluslararası Katibim Festivali atletizm şölenine sahne oldu. Olimpiyat Şampiyonu Aslı Çakır Alptekin ve FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır ile Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ' nın startını verdiği ve 800 ' e yakın sporcunun katıldığı yarışmalar 12 farklı kategoride düzenlendi.
Derya Büyükuncu Mustafa Kara Londra Cüneyt Çakır Olimpiyat 


Bayanlarda 8 kilometre, büyük erkeklerde ise 10 kilometre üzerinden düzenlenen yarışmalarda erkekler genel klasmanda birinciliği Serkan Kaya, ikinciliği Medeni Demir ve üçüncülüğü Aykut Taşdemir elde etti. Kadınlarda ise Burcu Büyüksezgin birinciliği, Özlem Kaya ikinciliği, Mevla Yıldız ise üçüncülüğü kazandı.

Yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri Belediye Başkanı Mustafa Kara, Gençlik Spor İl Müdürü Numan Güzey, Aslı Çakır Alptekin ve Cüneyt Çakır tarafından verildi. Ödül töreni sonrası Londra Olimpiyatları ' nda altın madalya kazanan sporcumuz Aslı Çakır Alptekin ve Cüneyt Çakır yarışmaya katılan minik sporculara ve hayranlarına bol bol imza dağıtıp fotoğraf çektirdiler.

Yarışma sonrası bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Tarih ve Kültür Kenti Üsküdar ' ın artık Şampiyonlar Şehri diye tanındığını dile getirirken Üsküdar Belediyesi sporcusu Aslı Çakır Alptekin gibi isimlerin bu tip organizasyonlarda yer almasının gelecekte bu spora gönül vermiş minik sporculara bir rol model teşkil edeceğini ifade etti.

Olimpiyatta Türkiye'ye altın madalya getiren Aslı Çakır Alptekin, elde ettiği başarının temelinde Üsküdar Belediyesi ' nin sporu tabana yayma projesinin bulunduğunu belirterek kendisini görmek ve örnek almak isteyen minik atletlerin bu yarışmaya büyük ilgi göstermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

FIFA kokartlı milli hakem Cüneyt Çakır ise bir Üsküdarlı olarak bu etkinliğe gelecek nesillere örnek olmak adına katıldığını ifade ederken, başarının temelinde disiplin, çalışma ve kendine güvenin büyük önem taşıdığına değindi.

24. düzenlenen Üsküdar Katibim Şenlikleri, atletizm ve halk koşusunun ardından, Milli Yüzücü Derya Büyükuncu ' nun da katıldığı yüzme etkinliğini ile tamamlandı.
9 Eylül 2012 Pazar günü yayınlandı