Ünlülerden ‘Altın Koza Altın Portakal’ Yorumu

Adana Büyükşehir Belediyesi ' nce bu yıl 19. ' su organize edilen; ' Uluslararası Altın Koza Film Festivali ' ne katılan ünlüler, Türkiye ' nin iki önemli film festivali olarak öne çıkan; ' Altın Koza ' ile ' Altın Portakal ' arasında karşılaştırma yaptı.
Yılmaz Güney Altın Koza Film Festivali Nuri Alço Altın Portakal Adnan Menderes 


Adana ' da festival heyecanı başladı. ' 19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali ' kapsamında kente davet edilen ünlüler, bugün havayoluyla İstanbul ' dan Adana ' ya geldi. Adana Şakirpaşa Havaalanı ' nda Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz tarafından çiçeklerle karşılanan ünlülere vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sinema Sanatçısı Menderes Samancılar, son günlerde ' Uluslararası Altın Koza Film Festivali ' ile ' Altın Portakal Film Festivali ' arasında yapılan karşılaştırma ve yaşanan tartışmalar ile ilgili olarak değerlendirmelerde de bulundu.

“ÖNEMLİ OLAN İKİ FESTİVALİ DE BİR ARADA GÖTÜREBİLMEK”

Tartışmaya girmek istemediğini vurgulayan Menderes Samancılar, “Önemli olan dayanışma içerisinde birlik ve beraberlik, kol kola girerek iki festivali de bir arada götürebilme becerisini ortaya koyabilmemiz. Bunu da başarabiliriz. ' Altın Koza ' ve ' Altın Portakal ' ile ilgili olarak bir takım spekülasyonlar olabilir, her iki festivalin tarihi birbirleri ile kesişebilir, bazı aksaklıklar olabilir. Bunlar doğal karşılanmalı. Sonuçta Adana ' da, Antalya ' da bir güney şehri, her iki festival de dayanışma içerisinde sonuna kadar gidecektir: Buna yürekten inanıyorum” ifadesini kullandı.

“ADANA ZAMAN ZAMAN ANTALYA ' NIN GERİSİNDE KALDI”

' Altın Koza ' ile Adana ' da her şeyin çok güzel olduğunu ifade eden Süleyman Turan, “Böylesi bir karşılaştırmayı benim yapmamam gerekir, sonuçta bu 2 büyük festivalin konuklarıyız. İkisi de kocaman adımlarla ilerliyor. Adana zaman zaman Antaya ' nın gerisinde kaldı. Festival çeşitli nedenlerden dolayı kesintiye uğradı biliyorsunuz ama arayı kapatmak adına büyük adımlar atıldı ve de çok başarılı olundu. Uluslararası arenada da giderek daha fazla söz sahibi oluyor, dolayısıyla Altın Koza çok hoş bir festival. Umarım daha sonraki yıllarda iyi bir ivme kazanarak daha da kocaman gerçek anlamda uluslar arası ses getirecek bir festival olur” diye konuştu.

“ALTIN KOZA DENİLDİĞİNDE İLK BAŞTA AKLA YILMAZ GÜNEY GELİYOR”

' Uluslar arası Altın Koza Film Festivali ' nin Türkiye ' nin en büyük festivallerinden biri olduğuna işaret eden sinema sanatçısı Nuri Alço da, “Altın Koza denildiğinde ilk başta akla Yılmaz Güney geliyor. Böylesine büyük ve önemli bir organizasyon, Türk sineması açısından da önemli. Bu yıl da güzel bir festival olmasını ümit ediyorum. Başkanlar değişti, bir takım değişiklikler oldu inşallah bundan sonra daha güzel daha düzenli festivaller yaşarız. Bunun da örneğine başladık. İnşallah bir hafta boyunca Adana halkıyla iç içe oluruz, kucaklaşırız sinema ile ilgili yorumlarımızı paylaşırız” dedi.
18 Eylül 2012 Salı günü yayınlandı