Ünlü Şair Can Yücel Şiirleriyle Anıldı

Kartal Belediyesi tarafından ölümünün yıldönümünde Can Yücel ' i anma töreni düzenlendi. Düzenlenen törende ünlü şair okunan şiirleri ile anıldı.
Hasan Ali Yücel Cemal Süreyya Can Yücel Kartal Belediyesi Kültür Sanat 


Ünlü Şair Can Yücel ' in ölümünün 15 ' inci yılında anma töreni düzenlendi. Düzenlenen törene Can Yücel ' i tanıyan arkadaşlarının yanı sıra Cemal Süreyya Kültür Sanat Derneği (CSKS) Başkanı Seyyit Nezir, Dünya Yazarlar Birliği (PEN) Türkiye Merkezi Başkanı Tarık Günersel, Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) Başkanı Mustafa Köz, şair - yazar Av. Celal Ülgen, gazeteci-yazar Osman Şahin ve Zühal Tekkanat katıldı.

Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde gerçekleştirilen anma töreninde Şair Can Yücel ' i tanıyan yakın dostları sahneye sırayla çıkarak anılarını anlattılar. Türkiye Yazarlar Sendikası Başkanı Mustafa Köz, Can Yücel şiirlerinin politik bir yönü olduğunu vurguladı. Köz şöyle konuştu, “Şiiri genellikle bir edep işi olarak tanımlarız yani güzel söz söyleme duygularımızı anlatma evet bu yönü vardır, bir dil işidir ancak bu dil bir şeyleri değiştirmek amacıyla kullanılıyorsa bunun içinde argo da olur bunu içinde ironisi yüksek bir seste olur. Can Yücel ironisi ile politik bir dili bize bıraktı bu önemlidir. Genç kuşağın Can Yücel ' i yeniden okuması gerekecek. Çünkü tam da bu dönemdeyiz. Mizahın yükseldiği gençlerin şiire yeniden döndüğü bir dönemdeyiz. Can Yücel şiirinin yeniden okunup paylaşılması yeni bir şiiri bize yeniden gösterecektir”

PEN Türkiye Merkezi Başkanı Tarık Günersel ise “Anılar izlenimler düşünceler paylaşılmış oldu. Ben çok şey öğrendim birçok şey de paylaşmış oldum. Hasan Ali Yücel ve Oğlu Can Yücel ' in minnetle ve şükranla anıyorum” dedi.
13 Ağustos 2014 Çarşamba günü yayınlandı