Sibel Can Ve Ahmet Şafak Konseri

Mersin ' in merkez ilçe Toroslar Belediyesi ' nin organize ettiği ' Cumhuriyet Konseri ' nde sahne alan ünlü sanatçılar Ahmet Şafak ile Sibel Can, hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.
Cumhuriyet Cumhuriyet Bayramı Kader Hamit Tuna Ahmet Şafak 

Akbelen Mahallesi ' nde bulunan Koray Aydın Stadyumu ' nda gerçekleşen konseri, yaklaşık 4 bin kişi izledi. Konseri, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ile ilçe protokolü de baştan sona kadar takip etti.

İlk olarak sahneye Ahmet Şafak çıktı. Yaklaşık 1,5 saat sahnede kalan Ahmet Şafak, söylediği şarkılarla alanı bayram havasına soktu. Ahmet Şafağ ' ın konserinin ardından sahneyi Sibel Can devir aldı. Sahneye ' Çanta da Keklik ' şarkısı ile çıkan Sibel Can, gece boyunca ' Lale Devri ' , ' Bütün Aşklar ' , ' Yar Yar ' , ' Anladın Sen Onu ' , ' Ne Gelen Var Ne Giden ' , ' Senin İçin ' , ' Kader Bağladı Bizi ' , ' Sevdadır Bu Kalbe Dolan ' , ' Canım Benim ' , ' Yalnızlar Treni ' şarkılarını seslendirdi. Konseri izleyen yaklaşık 4 bin kişi, hem Ahmet Şafak ' a, hem de Sibel Can ' a sık sık şarkılarında eşlik etti. Konsere katılan binlerce kişi, ellerinde getirdikleri Türk bayraklarını sallayarak konser alanı adeta bayram yerine çevirdi.

Konser sonrası konuşan Sibel Can, Mersin ' de 29 Ekim ' i kutlamaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, herkesin bugününü kutladı.Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise, her iki sanatçıya da teşekkür ederek, “Cumhuriyet ' i biz unutmadık, unutturmayacağız. Cumhuriyet bizim için çok önemlidir. Bir milletin yeniden varoluşunun simgesidir 29 Ekim. Belediye başkanlığımın ilk gününden bugüne kadar çok çalışmalar yapmışımdır ama benim bugüne kadar yaptığım ve en çok mutlu olduğum çalışmalardan bir tanesi de bu konserlerdir. Ben bütün herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ' nı kutluyorum” dedi.Konuşmaların ardından Başkan Tuna, Ahmet Şafak ile Sibel Can ' a plaket ve çiçek takdim etti.
Ahmet Şafak Hakkında
İlk albümü "Yüreğim Yüreğinle" pek fazla tanınmadı. Ancak Şahin Özer Müzik etiketiyle 2000 de çıkardığı "Yalnız Kurt" isimli ikinci albümü, yüzbinlerce müziksevere ulaşmıştır. Aynı zamanda bu albümün isim parçası olan "Yalnız Kurt" adlı şarkı sanatçının müzik hayatında ani bir yükseliş sağlamış ve kendini Türkiye'ye tanıtmasına yardımcı olmuştur. Yine söz-müziği kendine ait olan "Adam Gibi", "Sarıkamış", "Sevdalı Şehit", "Kan Uykusu", "Yüreğinle...
devamı
30 Ekim 2012 Salı günü yayınlandı