Saatchi Galeri'de İlk Kez Bir Türk Sanatçı

Dünyanın önemli sanat merkezlerinden Saatchi Galeri'de ilk kez bir Türk sanatçı yer aldı.Çağdaş Türk sanatının önde gelen isimlerinden Seçkin Pirim'in ' Disiplin Fabrikası ' adlı sergisi 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında Londra ' da sanat severlerle buluşacak.
Almanya Londra İsviçre New York 


1985 yılından günümüze dünya sanatına katkıları nedeniyle öncü sanat galerileri arasında yer alan Saatchi Galeri, sanatçıların ünlerinin duyulmasında en büyük desteği sağlayan galerilerden biri olarak tanınıyor. Damien Hirst, Jake and Dinos Chapman, Tracey Emin açılış sergilerini Saatchi ' de gerçekleştirmiş sanatçılar arasında yer alıyor.

Seçkin Pirim, son dönem heykel ve kağıt çalışmalarını kapsayan ' Disiplin Fabrikası ' başlıklı kişisel sergisi hakkında yaptığı açıklamada, ' Yurtdışında İsviçre, Almanya, New York ' ta sergilerim oldu. Londra ' daki ilk kişisel sergim. Sanatçı olarak yaptığımız iş çok evrensel bir iş, sanatın ırkı, bir ülkesi olduğunu düşünmüyorum. Evrensel bir işle uğraşıyoruz ve Türkiye ' de son dönemde her sanatçının arzusu yaptıkları sanatı dünya sanat ortamında gösterebilmek. Londra sanat alanında iki ana merkezden biri, dolayısıyla burası benim çalışmalarımı tanıtabilmem açısından işlerimi gösterebilmem açısından önemli bir başlangıç olacak diye düşünüyorum. Sergi Disiplin Fabrikası adında ve son 4 yıldır yaptığım çalışmalardan oluşuyor. Dört yıl önce askerlik süresinde orta çıktı ve hayatımızda sınırlandırılmış disiplin edilmek zorunda bırakılmış noktalara değiniyor. İnsanın iki tarafını anlatıyor bu işler, bir disiplin edilmek zorunda kalan kısmı, sıradanlaşmış kısımları ve bir de özgürce kendi kararlarını vermek, arzu duydukları hayat arayışındaki tarafı anlatıyor. Buradaki işler yeni işler. 12 parça... Buraya özel bir şekilde hazırladım. Bunlardan üç tanesi ortada heykel, üç tanesi triptik duvar heykeli. Diğerleri de kağıt keserek oluşturduğum işlerden oluşuyor ' açıklamasında bulundu.
Seçkin Pirim'in ' Disiplin Fabrikası ' adlı sergisi 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında Londra ' da sanat severlerle buluşacak.
30 Ekim 2012 Salı günü yayınlandı