Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Konyaaltı 4’üncü Kitap Fuarı’nda

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Konyaaltı 4 ' üncü Kitap Fuarı ' na katıldı. Katılımcılarla bir araya gelen Prof. Hatipoğlu, Hz. Muhammed'in(S.A.V) hayatı, yaşam tarzı ve savaşlarından örnekler aktardı. Kendi özel hayatından anılarını da paylaştığı söyleşi katılımcıların yoğun ilgisini çekti.
İslam Fransa Mısır Adnan Menderes Kitap Fuarı 


Konyaaltı Belediyesi ' nin bu yıl 4 ' üncüsünü düzenlediği Konyaaltı Kitap Fuarı, kitap yazarları ile kitapseverleri buluşturmaya devam ediyor. Cam Piramit Konferans Salonu ' nda severleriyle bir araya gelen Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu bir söyleşi gerçekleştirdi. Çoğunluğunu kadınların ve çocukların oluşturduğu salonda Hatipoğlu ' nun annesi ile arasında geçen anıları anlatması duygu yüklü anlar yaşanmasına neden oldu. Annesini yakın bir zamanda kaybettiğini ifade eden Hatipoğlu dinleyicilere annelerinin kıymetini bilmeleri gerektiğini vurgulayarak, annesinin gönlünü razı edenin ahiretinin de hayırlı olacağını söyledi.

' İSLAM ALEMİ GERÇEK EVLATLARI TARAFINDAN İDARE EDİLMİYOR '

Söyleşisinde güncel olaylar hakkında da bilgiler veren Hatipoğlu, dinleyicilerden birinin “İslam coğrafyasındaki kan neden durmuyor” sorusu üzerine şu şekilde yanıt verdi:
“İki Müslüman bir birine düşerse bu felakettir. Suriye ' de Mısır ' da, Yemen ' de kan var. Kimyasal silahları Suriye ' ye satanlar Fransa ' ydı. İlk karşı çıkan da Fransa oldu. Bunlar ikiyüzlü insanlardır. İslam ' ın en iyi yaşandığı yer Türkiye ' dir. İslam alemi gerçek evlatları tarafından idare edilmiyor. Tabii bu yorumumda Türkiye ' yi ayrı tutuyorum” dedi.

ADNAN MENDERES İÇİN DUA

Sosyal paylaşım sitelerini kullanmak zorunda kaldığını ve zaman zaman sevenleriyle bu yolla da buluştuğunu belirten Hatipoğlu, Tweetter hesabından Adnan Menderes için dua edilmesi yönünde bir tweet attığını fakat takipçilerinden gelen tweetler karşısında üzüldüğünü belirterek, “Merhum Adnan Menderes için dua edilmesi yönünde bir tweet attım. Herkesin bir Fatiha okumasını istedim. Fakat bazı takipçilerimden ' O, şu günahları işledi ' şeklinde karşılık aldım. Ne olursa olsun sonuçta bir insan herkesin duaya ihtiyacı var. Bizi bu kadar nasıl kutuplaştırdılar. Biz düzelirsek, bu zulümler de azalacaktır” şeklinde konuştu.

Söyleşinin ardından Konyaaltı Belediyesi ' nin standını ziyaret eden Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu burada sevenleri için kitaplarını imzaladı.
20 Eylül 2013 Cuma günü yayınlandı