Nisanda Adana’da Portakal Çiçeği Karnavalı Çoşkusuu

Türkiye ' nin ilk karnavalı olan ' Nisanda Adana ' da Portakal Çiçeği Karnavalı, binlerce kişinin katıldığı kortej ve dans gösterilerle başladı.Adana ' da nisan ayında başlayan ' portakal çiçeği ' kokusunun, karnaval havasında gerçekleşmesi için bu yıl ilki gerçekleştirilen ' Nisanda Adana ' da Portakal Çiçeği Karnavalı ' , Vali Yolu Caddesi üzerinde başlayan kortejle start aldı. Çok sayıda kişinin yer aldığı, Vali Hüseyin Avni Coş ' un polis kıyafeti giydiği, kırmızı başlıklı kızların portakal taşıdığı kortejin neşesi tüm kenti sardı.
Uğur Mumcu Ali Haydar Adanaspor Keremcem Ayşe Arman 


Bando takımının çaldığı marşlar eşliğinde yürüyen grup, Uğur Mumcu Meydanı ' nda karnaval için kurulan platforma geldiğinde büyük bir coşku yaşandı. Vali Coş, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk ve Proje Koordinatörü Ali Haydar Bozkurt ' un ' karnaval gonkunu ' çalmasıyla başlayan etkinliklerde binlerce kişi, çalınan şarkılar ve dans gösterileriyle karnaval coşkusunu doyasıya yaşadı.

Gösterilerin ardından karnavalın düzenlenmesine katkısı olan sanatçı, yazar ve STK temsilcilerine plaket verildi. Karnavalın açılışında konuşan Vali Coş, “Sivil inisiyatifle böyle sosyal etkinlikler yapma konusunda Adana, tüm Türkiye ' ye örnek oluyor. İnşallah yine sizlerin katkısıyla bu karnaval kurumsallaşarak devam edecektir” dedi.

Karnavalın açılışının sunuculuğunu Ece Vahapoğlu gerçekleştirdi. Gazeteci-Yazar Ayşe Arman, kızı Alya ile birlikte katıldığı karnavalda ' İstanbul bir heves ise Adana bir tutkudur ' yazılı t-shirt giydi. Karnavalda polis kıyafeti giyen Vali Coş, içtiği su şişesini keserek, gösteri köpeklerine bu şişeden su içirdi. Daha önce gerçekleştirilen birçok festival ve etkinlikte olduğu gibi Adanaspor taraftarı da karnavalda yerini aldı.

Ünlü sanatçı Keremcem de karnavalın açılış etkinlikleri kapsamında sahne alacak.
Keremcem Hakkında
İzmir Özel Fatih Koleji’ndeki ortaöğreniminden sonra Muğla Turgutreis Lisesi’nden 1995 senesinde mezun oldu. Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 2003’te mezun oldu. Gitar çalmaya lise yıllarında başladı, sözü ve müziği kendisine ait ilk bestesi olan ve ilk albümünde de yer alan “Elimde Değil” şarkısını 1996’da Ankara'da yaptı. Daha sonra üniversite yıllarında tanıştığı arkadaşı Yunus Adak’la beste çalışmalarına devam etti. 2001’d...
devamı
14 Nisan 2013 Pazar günü yayınlandı