Köksüz Filminin Galasında Ahu Türkpençe İzdihamı

Oyuncu Ahu Türkpençe, Deniz Akçay Katıksız ' ın kaleme alıp yönettiği ' Köksüz ' filminin galasına damgasını vurdu. Sinemaseverler, filmdeki performansıyla ayakta alkışlanan güzel oyuncu ile birlikte fotoğraf çektirmek için adeta birbiriyle yarıştı.
Ahu Türkpençe Altın Koza Film Festivali Altın Koza Festival 


Adana Büyükşehir Belediyesince bu yıl 20 ' incisi düzenlenen Altın Koza Film Festivali ' nde yarışan Köksüz filminin galası, geçtiğimiz gün Cinemaximum Adana ' da gerçekleştirildi. Deniz Akçay Kayıksız ' ın yönettiği filmde ' Feride ' rolüyle seyirci karşısına çıkan Ahu Türkpençe, gösterdiği performans ile sinemaseverlerden büyük beğeni topladı.

Film ekibinin de katıldığı galanın ardından seyircilerin yoğun ilgisi ile karşılaşan güzel oyuncu, kendisi ile fotoğraf çektirmek isteyenler mini bir izdihama yol açınca zor anlar yaşadı.
Kendisine gösterilen ilgi karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Türkpençe, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Sağ olsunlar filmdeki karakteri çok sevdikleri için ve onunla özdeşleştikleri için sanırım böyle bir tepki veriyorlar. Yoksa bana özel değil. Hani filme özel diye düşünüyorum” dedi.

Filmdeki rolünü ve seyircinin ilgisini değerlendiren sevilen oyuncu, rolünü severek oynadığı kaydederek, ' Köksüz ' de tüm karakterlerin ' çok özel ' olduğunu ifade etti. Türkpençe, filmdeki her karakterin, seyirci tarafından ilgi ile izlendiğini belirterek, “Diğer oyunculara da büyük bir ilgi vardı. Filmdeki karakterler, birinin teyzesine, birinin oğluna benziyordu. Herkes bir tarafından tutabiliyor filmi bu çok hoş. Demek ki doğru bir şey yapmışız ki anlatmaya çalıştığımız şeyi seyirci ile doğru bir yönden paylaşmışız” şeklinde konuştu. Filmin gösteriminin ardından düzenlenen söyleşiye yoğun bir katılımın olduğunun altını çizen Türkpençe, “Bu durum çok güzel tabi insan seviniyor. Yaptığımız şey çok güzel aslında bir hikayemiz var sizinle paylaşmak istiyoruz diyoruz. Neticede seyirci bizim paylaşımımızdan memnun ki kalıp, üzerine konuşmak istiyor, bu çok güzel” diye konuştu.

Güzel oyuncu, Adana ' ya ilk defa geldiğini belirterek, “İyi ki de gelmişim. Hiç vaktim olmuyordu gelmeye. Burada çok mutluyum. İnşallah her seferinde gelirim. Festival boyunca yaşadıklarım çok keyifliydi.”
Ahu Türkpençe Hakkında
Müjdat Gezen Sanat Merkezi(MSM)'ne girdikten sonra Yıldız Teknik Üniversitesi'ndeki gördüğü fizik eğitimini dondurdu. MSM'ye girdiği ilk sene dışarıda çalışılmasına izin verilmiyordu. Diğer senelerede Ahu "Yedi Numara" ve "Azad" gibi televizyon dizilerde oynadı. Bir İstanbul Masalı adlı diziyle herkes tarafından tanınan birisi haline gelen oyuncu, Şöhret adlı diziyle başarısını devam ettirdi. "Neredesin Firuze" ile sinema dünyasıyla tanıştı. Tiy...
devamı
19 Eylül 2013 Perşembe günü yayınlandı