Ghada Schebir Mardinlileri Coşturdu

Mardin Artuklu Üniversitesi, Geleneksel 2. Bahar Etkinlikleri kapsamında dünyaca ünlü Lübnanlı sanatçı Ghada Schebir'i Mardinlilerle buluşturdu. Artuklu Üniversitesi Konferans Salonu'nda sahne alan Schebir, muhteşem yorumuyla dinleyicileri adeta büyüledi. Salonda yer bulmakta güçlük çeken birçok dinleyici için dışarıya sinevizyonla görüntü yansıtıldı. Schebir; Endülüs, klasik Arap ve Süryani müziklerinden oluşan zengin şarkı repertuarıyla sanatseverlere muhteşem bir müzik ziyafeti sundu.
Endülüs Serdar Bedii Omay Milletvekili Altan Tan 


Lübnanlı sanatçıyı dinlemek için yurdun farklı kesimlerinden gelen yerli ve yabancı konukların yanı sıra; Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, basın mensupları, STK temsilcileri ve il protokolü de konserde hazır bulundu.

Schebir'in Arap müziğinin seçkin örneklerini sunduğu konserde, çeşitli makam ve usullerde Arapça ve Süryanice okuduğu eserleri salonda coşkulu alkışlarla karşılandı. Konser arası yaptığı konuşmada, Mardin'i uzakta kalmış bir masal şehri olarak hayal ettiğini ifade eden Ghada Schebir, ' Bu kadim şehri ziyaret etmeyi hep istemişimdir. Güzelliklerin zihinlerde şiirsel bir tat bıraktığı Mardin'de bulunmakla rüyamı gerçekleştirdiğim için inanılmaz mutluyum ' dedi.
4 Haziran 2012 Pazartesi günü yayınlandı