Dünyanın En Küçük Şiir Kitabı TÜYAP Kitap Fuarında

Okunabilir dünyanın en küçük şiir yapıtı, 26 yıl sonra yeni baskısı ile 17. Tüyap İzmir Kitap Fuarı'nda.
Uluslararası Kitap Fuarı 


Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Kurucu Başkanı ve Dünya Sanat Olimpiyatları Türkiye Komitesi Genel Sekreteri, şair-yazar Ümit Yaşar Işıkhan, 26 yıl önce kağıt zamlarını protesto etmek amacıyla yayınlamış olduğu 'okunabilir dünyanın en küçük şiir yapıtını' yeni baskısı ile 17. Tüyap İzmir Kitap Fuarı'nda okuyucularıyla buluşturdu.

Şair Işıkhan, 1986 yılında yayınlandığında Guinness rekorlar kitabına aday olan yapıtın yeni baskısıyla, tekrar okuyucularıyla buluşmasını değerlendirdi. Kendine özgü tavırlarıyla bilinen Işıkhan, geçen 26 yıl boyunca sanata ve paylaşım platformundaki sorunlarda bir değişiklik olmadığını, bu nedenle aynı duyarlılıkla hayatı, barışı, insan ve doğa bağlamındaki sorunlara ilgiyi çekmek adına bu yapıtı tekrar yayınlamaya karar verdiğini söyledi.

Teknolojik gelişmelerin insanı ötelediğini, hayatın içinde bulunması gereken kitabın sanal ortamda soyut duyarlılıklarla ruhu tatmin etmediğini anlatan şair, birey-toplum ilişkilerinde yaşanan içe kapanıklığın bireyi hayattan soyutladığını, yabancılaştırdığını söyledi. Bu yapıtın, dünyanın okunabilir en küçük şiir yapıtı özelliği ile ulusal ve uluslararası medyada beklediğimin ötesinde yankı bulduğunu, insanın kendisine dönüşü hızlandırmasını sağlaması anlamında bir rol üstlenmesini beklediğini ifade eden Işıkhan, ' Özel bir yayın olan bu yapıt, bundan sonraki birçok eylemsel yapıta da öncü olacaktır. Boyutu nedeniyle çok zor üretildi, az sayıda basıldığı içinde özel kütüphanelerde ve ilgili okuyucuların özel kitaplıklarının baş köşelerinde yer alacaktır. Yalnızca Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği'nin standında satışa sunululacak. ' dedi.

16 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı