Bitlisli Öğrencilerden Mehteran Şov

Bitlis ' in Tatvan İlçe Kaymakamlığı ile Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında hazırlamış oldukları mehteran takımı Bitlis Valiliği binası önünde bir gösteri sundu.
Atatürk Tuna Nehri Çanakkale Zaferi Nurettin Yılmaz Osmanlı Devleti 


Proje kapsamında hazırlanan mehteran takımını çoğunluğunu öğrenciler oluştururken, sunmuş oldukları gösteri ile usta mehterancıları aratmadılar. Bitlis ' te Atatürk anıtı önünde hazırlıklarını yapan takım buradan yürüyerek valilik önüne kadar geldiler. Daha sonra yaklaşık 1,5 saatlik bir gösteri sundular. Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz başta olmak üzere bütün kurum amirleri ve çalışanları mehteran takımını büyük bir zevkle izlediler. Mehteran takımı Çanakkale Zaferi, Tuna Nehri ve İstanbul ' un Fethi gibi marşlar başta olmak üzere Osmanlı Devleti döneminde savaşa giderken söylenen diğer marşları da büyük bir ustalıkla söylediler. Her söyledikleri marşlardan sonra izleyicilerden alkışlar alan takım Bitlis ' e bağlı her ilçeyi gezerek gösteriler sunacağı belirtildi.

Düzenlenen program sonrasında mehteran takımındaki öğrencileri tebrik eden Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, “Artık başla illerden mehteran takımı istememize gerek kalmadı. Çünkü bu öğrencilerimiz bu açığı kapattılar. İlimizde ilk defa uygulamaya başladığımı SODES projesi kapsamında Tatvan Kaymakamlığı'nca mehteran ekibi oluşturuldu. Bu mehteran takımı Tatvan Anadolu İmam hatip Lisesinde okuyan 9 ' ncu sınıf öğrencilerinden oluşturuldu. Bu öğrencilerimiz mezun olana kadar kendileri ile birlikte yeni yetişecek arkadaşları ile birlikte en 4 yıl bu işi yürütecekler. Güzel bir çalışma oldu, konserleri çok güzel geçti. Bizler çok mehteran konseri dinledik. Fakat bizim ekibimizde en profesyonel ekipler gibi bu işin üstesinden geldiler. İnşallah bu çalışmayı önümüzde yıllarda ilave müzik aletleri alarak devam ettirecekler. Bu işe gönül vermiş olanlara çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Bölgede sadece Malatya ' da böyle bir ekibin olduğunu ifade eden Yılmaz, “benim bildiğim kadarıyla Malatya hariç bu bölgede bu tür ekipler yok. Bu nedenle inşallah diğer illere de örnek oluruz. Bilindiği üzere Güroymak ilçemize ' Doğuyorum ' korumuz var. Bununla Ankara ' da sesimizi duyurduk. Bu tür faaliyetler ilimizin güzellikleridir” diye konuştu.

İmam Hatip Lisesi Ar-Ge Öğretmeni Gülay Yılmaz, ise “Uzun süren bir çalışma sonrasında ekibimiz hazır hAle geldi. Final gösterisini de valiliğin önünde yapalım dedik. Bitlis halkına hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.
14 Nisan 2012 Cumartesi günü yayınlandı