Tek Seferde Çift Yumurta Yumurtladı

Adana ' nın Ceyhan ilçesine bağlı Mercimek beldesinde oturan bir vatandaşın 3 yaşındaki tavuğu, tek seferde biri 1 buçuk diğeri 2 santim boyutunda 2 yumurta yumurtladı. Tavuk bir anda tüm aile fertlerinin gözdesi haline geldi.
Ceyhan İlginç Görüntü Allah 


Ceyhan ' a bağlı Mercimek beldesinde yaşayan Seracettin Özküsen isimli vatandaşın 3 yaşındaki tavuğu, her gün yumurtlayan sıradan bir tavuktu. Ancak bugün aynı anda kuş yumurtası büyüklüğünde 2 yumurta yumurtlayınca bir anda tüm ailenin gözdesi oldu.

Evin hanımı Sevgül Özküsen, “Tavuğumuz, her gün normal büyüklükte yumurtluyordu. Ancak bugün tesadüfen gidip yumurtaları alayım. dedim. Tavuk kalkınca altında bu küçücük yumurtaları gördüm. Ben de eltime haber verdim. Çok şaşırdık. Ama bu tavuğumuzu kesinlikle satmayacağız ve kesmeyeceğiz” dedi.

Seracettin Özküsen ise “Eşim ve yengem bana yumurtaları gösterince çok şaşırdım. Bu Allah ' ın bir hikmetidir. Yumurtalar hem ikiz hem de tırnak büyüklüğünde. Biri 1 buçuk diğeri 2 santim boyutunda bıldırcın yumurtasından bile küçük. Yaklaşık 4 gram geliyor. Belki küçük yumurtlayan tavuk vardır. Ancak tek seferde bu büyüklükte ikiz yumurta yumurtlayan tavuk hiç duymadık. Bu yumurtaları Guinnes Rekorlar kitabına gönderelim” dedi.

Öte yandan, ördekleri olmadığı için ördek yumurtalarını başka bir tavuğun altına koyarak kuluçkaya yatırdıklarını belirten Özkesen “Kıvırcık tavuğumuzun üzerine yattığı yumurtalardan ördekler çıktı. Gördüğünüz gibi şimdi ördek yavrularına annelik ediyor” diye konuştu.

21 Mayıs 2012 Pazartesi günü yayınlandı