İki Farklı Cins Yavru Doğuran İnek Şaşırttı

Çankırı'nın merkeze bağlı Bozkır köyünde hayvancılık yapan bir aile ilginç bir hayvan doğumuna şahitlik etti.Hayvancılıkla uğraşan Kemal Yılmaz'a ait karasığır ırkı yerli cins ineği, semental ve montofon olmak üzere iki farklı cinste buzağı yavruladı. Bu ilginç olay karşısında herkes neye uğradığını şaşırdı.
Kemal Yılmaz 


Bu nadir olay karşısında şok olduğunu belirten Yılmaz, ''Ahırda yavruları gördüğümde acaba beriki inekler mi buzağıladı diye bakıyordum. Bir de baktım ki ineğim öteki yavruyu da yalamaya başladı. Daha sonra ikiz olduklarını anladım ve şaşkına döndüm. Ben 38 yaşındayım ve yıllardır hayvancılıkla uğraşıyorum. İlk defa böyle bir olay görüyorum'' diye konuştu.
12.12.2012 ' de dünyaya geldiler.

Farklı cins buzağılar, 100 yılda bir görülen 12.12.2012 tarihinde dünyaya gözlerini açarken, bu tarihin kendisine uğur getirdiğini belirten Yılmaz, ''2012 benim için uğurlu geçti. İnşallah 2013 yılı da uğur getirir” şeklinde konuştu.

Yılmaz ' ın büyükbaş hayvan sürüsü olduğunu ve hayvanlarının ilk kez ikiz doğun yaptığını ifade eden köy sakinlerinden Ali Harmanda ise, “Böyle bir şeye yeni tanık oluyorum. Komşunun ineği iki farklı cinsten ikiz buzağılamış. Bütün köy bunu konuşuyordu. Olayı tuhaflıkla karşıladım ve ilginç buldum. Aynı ırktan olması gereken hayvanlar değişik, değişik ırktan oldu” diye konuştu.

Hayvancılıkta Çok Nadir Görülüyor

Farklı cins ikizleri değerlendiren Uzman Veteriner Hekim İsmail Portakal ise durumun nadir olarak görüldüğünü belirterek, ''Tohumlama yönteminde yavrulardan birinin anneye birinin babaya benzemesi mümkündür. Ancak 13 yıllık meslek hayatımda böyle bir olayı ben de ilk kez görüyorum'' dedi.Farklı cinsten olan ikiz buzağılara eşiyle birlikte baktıklarını anlatan Kemal Yılmaz da buzağılara vatandaşların yoğun ilgi gösterdiklerini belirterek, mutlu olduklarını kaydetti.

18 Aralık 2012 Salı günü yayınlandı