Dünyanın En Güçlü Sporcuları 10 Tonluk Tırı Çekti

Dünyada bir eşi daha bulunmayan ve Türkiye ' nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Pamukkale, dünyanın en güçlü adamlarının 10 tonluk TIR ' ı çekme gösterisine ev sahipliği yaptı.
Abdülkadir Demir Belediye Başkanı Medeniyetler İttifakı Pamukkale Osman Zolan 


Denizli Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslar arası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Sporlar Festivali çeşitli spor gösterileri ile devam ederken, bugün Pamukkale ' de Strogman gösterileri yapıldı. Pamukkale Kocaçukur ' da düzenlenen etkinlikte 10 ülkeden 10 sporcu, bellerine bağladıkları halatlarla 10 ton ağırlığındaki TIR ' ı çekti. İzleyenlerin büyük ilgi ile izledikleri gösteride, rakip sporcular zaman zaman birbirlerine destek oldu. Sporcular 10 ton ağırlığındaki TIR ' ı 20 metreye yakın çekerken, izleyenlerden de bol bol alkış aldı.

Gösteriyi izlemek için Pamukkale ' ye gelen Denizli Valisi Abdülkadir Demir ve Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, sporcularla birlikte travertenler önünde hatıra fotoğrafı çektirip, onlara başarılar diledi.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, böyle önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, sporcun barış getirmesini temenni ettiklerini söyledi. Herkesin birbirinin kültürüne saygı göstermesi gerektiğini belirten Başkan Zolan, “Herkes birbirinin gelenek, görenek ve sporlarını yaşatmalı. Diğer medeniyetler de onların yaşamasına müsaade etmeli. Dünyamızda barış ve güzellik o zaman sağlanır. Eğer dünyadaki barışa bir nebze katkımız olacaksa biz kendimizi bahtiyar sayarız” dedi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir ise, dünya barışına katkı sağlamak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı ' nın başlattığı çalışmalar çerçevesinde Denizli ' de medeniyetler ittifakının gelişmesi için önemli bir organizasyona imza atıldığını belirterek, “Tüm dünyadaki sporlar bu organizasyonda sergileniyor. Bugün de burada bunun bir denemesi yapılıyor. Bu denemeyi Denizli ' nin en önemli değerlerinden biri olan Pamukkale travertenlerinin önünde gerçekleştirdik. Pamukkale ' siz Denizli olmaz, Denizli Pamukkale ' siz düşünelemez. Dolayısıyla bu güzelliğe, barışa ve medeniyetler ittifakına Pamukkale ' nin tanıklık etmesi düşüncesiyle burayı seçtik” dedi.
14 Ekim 2012 Pazar günü yayınlandı