Daire Fiyatına Tay Satın Aldılar

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ' ne (TİGEM) bağlı Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü tarafından yetiştirilen taylar, Veliefendi Hipodromu ' nda yapılan açık artırma ile satışa sunuldu.
Tarım Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Veliefendi Hipodromu Erdemir 


15 tayın satışa çıktığı açık arttırmada, 14 tay alıcısını buldu. Toplam satış rakamı 1.535.000 TL oldu. Bilgin, Özgünhan, Karayağız, Berkoş, Altaha, Sezginbey, Ateştopu, Emael ve Tigres Light'ın 2 yaşlı Erkek Arap taylarının yeni sahiplerini bulduğu satışlarda en pahalı tay, 300.000 TL ' ye Eyüp Erdemir tarafından satın alınan Zaman Yolcusu (Özgünhan-Ebrucan/Birader) oldu. Bu tayı Mozaik Tarım A.Ş. tarafından 180.000 TL'ye alınan Karagülle (Tigres Light-Meleknur/Caş) ile 150.000 TL'ye alınan Amistad (Sezginbey-55.Şahide/II.Volga) isimli taylar takip etti.

300 bin TL'ye Zaman Yolcusu isimli tayı satın alan Eyüp Erdemir, satın aldığı tayın hakkında bilgiler vererek, “Babası Özgünhan, annesi Ebrucan. Bu orjinin son yavrusu. Bir daha aynı orjinde yavru vermeyecek. Çünkü annesi öldü. Bundan 2 sene önceki satışlarda gene bizde yavrusu var. Koşuyor şuan. Bunu da alacaktık. Bu taya sahip olmayı hedefliyorduk. İstediğimiz tayı aldığımız için çok sevinçliyim” diye konuştu.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürü (TİGEM) Mehmet Halis Bilden ise tay satışlarının planladıkları gibi geliştiğini belirterek, ' Karacabey elit taylarımızın satışında toplam 15 tayımızı satışa sunmuştuk. 14 tanesini sattık. Satışlarda en yüksek tay 300 bin TL. En düşük fiyata satılan tay 40 bin TL. Toplamda da 535 bin TL ' lik hasılatımız oluştu. Ortalama tay satış fiyatımız da 110 bin TL olarak gerçekleşti. Bizim planladığımız gibi bir satış oldu. Bizden taylarını alan müşterilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

24 Eylül 2013 Salı günü yayınlandı